Veilig op pad in de zomer: maak je auto zomer-proof

Veilig op pad in de zomer: maak je auto zomer-proof

De temperaturen stijgen, de bloemen schieten uit de grond: de zomer is begonnen! Toch is het weer in Nederland altijd opletten geblazen. Het wisselvallige weer vraagt om een andere rijstijl. Rijden onder wisselende weersomstandigheden is niet altijd prettig, maar met deze tips kun je veilig de weg op en is jouw auto zomerklaar!

Dubbelcheck

De weersvoorspellingen kunnen variëren dus check het vooraf even voordat je op pad gaat. We er graag massaal op uit, vooral wanneer de zonnestralen ons bereiken. Ook wordt er meer wegonderhoud uitgevoerd als het kwik stijgt. Check daarom voordat je op pad gaat de verkeerssituatie.

Zon

Laaghangende zon kan ineens tevoorschijn komen en je flink verrassen, vooral wanneer de weg nat is en een spiegelend effect ontstaat. In de zomer hangt de zon nog tot laat boven de horizon, schijnt ie wat vaker onder de zonneklep door dan is het toch handig dat je je zonnebril al mee had. Ze je zonnebril gerust extra vaak op tijdens het rijden, ook bij een typische Nederlandse zomerdag, want die wolken waaien ook snel weer over.

Zomer-proof

We maken massaal het huis schoon als de eerste zonnestralen door ons huis schijnen. Maar wist je dat het ook belangrijk is om je auto zomer-proof te maken? Hieronder vind je een lijst om veilig de weg op te gaan.

  • Heb je zomerbanden?
  • Vul je ruitensproeiervloeistof aan,
  • Was je auto grondig,
  • Zorg voor een streeploze voorruit om schittering tegen te gaan,
  • Check je bandenspanning.

Zo kun jij ook weer veilig de weg op.

Bron: https://www.greenwheels.nl/rijtips/rijtips-lente