open

Algemene voorwaarden & Privacyverklaring Veiligebuurt

Versie 12 januari 2018

 

Welkom bij Veiligebuurt. Jouw veilige buurtpreventie platform (ook digitaal)

Hieronder hebben we meerdere “kleine lettertjes” en “saaie tekst” over hoe we met jouw gegevens omgaan en wat wij doen. Maar omdat niet iedereen al die kleine lettertjes wilt lezen en wij vinden dat het heel simpel, open en transparant moet zijn, hebben we het samengevat in onderstaande punten die boven alle kleine lettertjes gelden. 

 1. We willen niets van jou persoonlijk en jouw specifieke gedrag weten wat we niet echt nodig hebben. Je registreert op adres en met e-mailadres. Het adres gebruiken we om je in de buurt te plaatsen. Jouw email adres om jou te valideren (dat je een echte gebruiker bent en geen robot) en om jou te kunnen informeren (nieuwsbrief, product uitleg). Tot jou te herleiden app gebruik en instellingen slaan we alleen op om jou bij vragen en onduidelijkheden zo goed mogelijk te kunnen helpen (dus we gebruiken dit enkel voor klantenservice als je ons zelf hebt benaderd).
 2. Verder willen we niets meer weten van jou als persoon. Veiligebuurt is alleen geïnteresseerd in de buurt- en straatgroepen en in geanonimiseerde data. Deze geanonimiseerde data (waaronder app gebruik) is niet terug te herleiden naar jouw als persoon en gebruiken we voor analyses en om Veiligebuurt beter te maken.
 3. Hiernaast krijgen jouw buren en omgeving nog minder van jou te weten dan Veiligebuurt. Buurtbewoners zien uitsluitend elkaars naam (zelf op te geven bij registratie), tenzij jezelf aangeeft dat je meer informatie wilt delen met je buren.
 4. Als je jouw account van Veiligebuurt verwijdert (door te mailen naar info@veiligebuurt.nl), dan zullen al jouw gegevens verwijderd worden.

Dit geeft meteen aan hoe wij er in zitten. Wij geven om jouw privacy en zullen niets doen met jouw persoonsgegevens. Om geld te verdienen richten we ons op de overheid (subsidies), op data van straten en buurten en op bedrijven die ons platform willen versterken (zoals alarmen die verbonden zijn met de buurt). Wij geloven er in dat dit de enige manier is om de buurt veilig te maken (inclusief de digitale omgeving). De data die Veiligebuurt deelt zal niet te herleiden zijn tot personen en zijn geen persoonsgegevens.

Hier mag je ons aan houden en dit maakt dus ook echt integraal onderdeel uit van de gebruikersvoorwaarden.

Mocht je vragen hierover hebben, mail dan gerust naar info@veiligebuurt.nl en we zullen een belafspraak kunnen maken.

Veiligebuurt algemene voorwaarden

Deze overeenkomst beschrijft je rechten en verantwoordelijkheden bij je gebruik van Veiligebuurt’s website, mobiele apps en service, zowel als bezoeker maar ook als geregistreerd lid van Veiligebuurt,en wat je van ons kunt verwachten. Door te klikken op “Ik accepteer” of door gebruik te maken van Veiligebuurt’s website, apps of service ("Veiligebuurt" "Diensten") ga je akkoord met deze voorwaarden, dus neem even de tijd om deze wettelijk bindende overeenkomst te lezen.

Veiligebuurt is bedoeld om met buren in contact te komen en gezamenlijk de buurt veiliger te maken. Voor de duidelijkheid hanteren we hierbij toch een paar spelregels.

Veiligebuurt is voor buren onder elkaar en dus niet voor commerciële bedrijven. Zie je toch een commerciële advertentie, meld het ons dan. Wij verwijderen deze dan meteen. Als wij het vermoeden krijgen dat je commercieel bezig bent, dan mogen wij je advertenties en/of je account opheffen.

 

Behandel iedereen met respect

 • Ga uit van andermans goede bedoelingen en geeft ze het voordeel van de twijfel.
 • Je kunt het met elkaar oneens zijn binnen goede harmonie; richt je op het onderwerp van de discussie zelf en val elkaar niet persoonlijk aan. Gebruik geen scheldwoorden.
 • Wees gematigd en plaats niet te veel berichten op zo'n manier dat ze de gesprekken overheersen.
 • Stuur privéberichten of plaats berichten in een groep wanneer een beperkt publiek gepaster is.
 • Discriminerende of racistische berichten zijn ten strengste verboden.

 

Deel nuttige informatie

 • Beantwoord vragen van andere leden.
 • Deel informatie over buurtpreventie en veiligheid.
 • Bespreek kwesties en problemen die zich voordoen in de buurt (maar vermijd campagnes).
 • Bied een helpende hand wanneer buren dit nodig hebben.

 

Presenteer jezelf eerlijk, zoals jij wilt

 • Gebruik je echte naam, geen alias, pseudoniem of afkorting.
 • Word lid als individu, niet als stel, gezin of organisatie.
 • Neem de tijd om een foto toe te voegen en je profiel in te vullen.

 

Op Veiligebuurt communiceer je zoals je in persoon ook zou doen, dus geen grof taalgebruik, etc. Veiligebuurt mag ingrijpen in openbare berichten en/of deze weghalen als ze onfatsoenlijk of tegen de wet zijn. We lezen geen privéberichten, behalve als daar klachten over komen.

Veiligebuurt is persoonlijk, je bent wie je zegt dat je bent. We respecteren je privacy (zie ook onze Privacyverklaring). Houd je gegevens wel actueel.

Gebruik je gezond verstand en doe geen dingen die je normaal ook niet doet. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Veiligebuurt is een "open" platform, dus deel geen gevoelige informatie, waarvan je niet wilt dat andere personen die je niet kent deze ontvangen.

Veiligebuurt helpt en ondersteunt je graag bij het oplossen van problemen. We zijn echter juridisch niet aansprakelijk, behalve als jij kunt bewijzen dat we opzettelijk of grof nalatig hebben gehandeld.

Veiligebuurt is niet perfect. Als je iets ziet wat beter kan, dan horen we dat graag van je. Omdat Veiligebuurt pas recent gestart is, kan de site/app van tijd tot tijd wijzigen of eventjes niet werken. We kunnen nieuwe dingen toevoegen of juist dingen weghalen omdat ze niet nuttig blijken.

Veiligebuurt wil graag laten zien hoe waardevol Veiligebuurt is. Het kan daarom zijn dat we verzoeken delen via Twitter, Veiligebuurt of onze nieuwsbrief. Uiteraard krijg je vooraf te zien wat wij willen delen, en voor de nieuwsbrief kun je je apart aan- en afmelden.

Veiligebuurt mag deze voorwaarden aanpassen als dat nodig is. Dat melden we vooraf en we geven je ruim de tijd om aan de nieuwe regels te wennen.

 

Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden
Deze Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden ('Verklaring', 'Voorwaarden' of 'VRV') omvat onze servicevoorwaarden, die van toepassing zijn op onze relatie met gebruikers en anderen die interactie hebben met Veiligebuurt. Daarnaast is de Verklaring van toepassing op merken, producten en diensten van Veiligebuurt waarnaar wordt verwezen. Wanneer je de Veiligebuurt-diensten gebruikt of opent, verklaar je dat je akkoord gaat met deze Verklaring, die regelmatig wordt bijgewerkt in overeenstemming met de bepalingen in onderstaand artikel. Aan het eind van dit document zijn bovendien hulpbronnen opgenomen die informatie bevatten over de manier waarop Veiligebuurt werkt.

 

 1. Privacy

We vinden je privacy erg belangrijk. We hebben een Privacyverklaring opgesteld dat belangrijke bepalingen bevat over hoe je Veiligebuurt kunt gebruiken om items te delen met anderen en hoe we jouw inhoud en informatie verzamelen en kunnen gebruiken. We raden je aan dit te lezen en op basis hiervan beslissingen te nemen. 
 

 1. Inhoud en informatie delen

Jij bent eigenaar van alle inhoud en informatie die je op Veiligebuurt plaatst en je kunt de instellingen gebruiken om te bepalen hoe de inhoud en informatie wordt gedeeld. Verder gelden de volgende bepalingen:

 1. Voor inhoud waarvoor intellectuele-eigendomsrechten (IE) gelden, zoals foto's en video's (IE-inhoud), geef je ons specifiek de volgende toestemming: je verleent ons een niet-exclusieve, overdraagbare, sublicentieerbare, royaltyvrije en wereldwijde licentie voor het gebruik van IE-inhoud die je op of in verband met Veiligebuurt plaatst (IE-licentie). Deze IE-licentie eindigt wanneer je jouw IE-inhoud of je account verwijdert, tenzij je jouw inhoud hebt gedeeld met anderen en zij de inhoud niet hebben verwijderd.
 2. Wanneer je IE-inhoud verwijdert, wordt deze verwijderd op een manier die vergelijkbaar is met het legen van de prullenbak op een computer. Je begrijpt dat verwijderde inhoud echter gedurende een redelijke tijd mogelijk aanwezig blijft in back-ups (maar niet beschikbaar is voor anderen).
 3. Wanneer je een toepassing gebruikt, vraagt de toepassing mogelijk toestemming voor het openen van je inhoud en informatie en de inhoud en informatie die anderen met je hebben gedeeld.    We vereisen dat toepassingen je privacy respecteren en je toestemming voor de betreffende toepassing bepaalt de wijze waarop de toepassing deze inhoud en informatie kan gebruiken, opslaan en overdragen.   
 4. We stellen het altijd op prijs als je feedback of andere suggesties over Veiligebuurt geeft, maar houd er wel rekening mee dat we deze informatie kunnen gebruiken zonder enige verplichting om je hiervoor te belonen (net zoals jij geen verplichting hebt om deze aan te bieden).
   
 1. Veiligheid

  We doen ons best om Veiligebuurt veilig te houden, maar kunnen dit niet garanderen. We hebben je hulp nodig om Veiligebuurt veilig te houden. Daarom moet je je houden aan de volgende regels:
  1. Je plaatst geen niet-geautoriseerde commerciële berichten (zoals spam) op Veiligebuurt.
  2. Je verzamelt geen inhoud of informatie van gebruikers en gebruikt Veiligebuurt niet op andere manieren via geautomatiseerde middelen (zoals harvesting bots, robots, spiders of scrapers) zonder onze voorafgaande toestemming.
  3. Je houdt je op Veiligebuurt niet bezig met illegale marketing op meerdere niveaus zoals piramideconstructies.
  4. Je uploadt geen virussen of andere schadelijke code.
  5. Je vraagt mensen niet om hun aanmeldingsgegevens en je meldt je niet aan bij een account van iemand anders.
  6. Je zult geen gebruikers pesten, intimideren of lastig vallen.
  7. Je zult geen inhoud plaatsen die: haatdragend, bedreigend of pornografisch is; aanzet tot geweld; of naaktbeelden of nodeloos geweld bevat.
  8. Je gebruikt Veiligebuurt niet voor onwettige, misleidende, kwaadaardige of discriminerende activiteiten.
  9. Je doet niets waardoor de correcte werking of weergave van Veiligebuurt verstoord, overbelast of onmogelijk kan worden, zoals een Denial of Service-aanval of verstoring van paginaweergave of andere Veiligebuurt-functionaliteiten.
  10. Je faciliteert of stimuleert geen schending van deze Verklaring.
    
 2. Registratie en accountbeveiliging

  Veiligebuurt-gebruikers verstrekken hun echte namen en gegevens en we hebben je hulp nodig om dit zo te houden. Hier volgen enkele regels waaraan je je moet houden met betrekking tot registratie en beveiliging van je account:
  1. Je verstrekt geen valse persoonlijke gegevens op Veiligebuurt en maakt zonder toestemming geen account voor iemand anders.
  2. Je maakt niet meer dan één persoonlijke account.
  3. Als we je account deactiveren, maak je geen andere account zonder onze toestemming.
  4. Je gebruikt Veiligebuurt niet als je jonger bent dan 16 jaar.
  5. Je gebruikt Veiligebuurt niet als je bent veroordeeld voor een zedenmisdrijf.
  6. Je gebruikt Veiligebuurt niet ter “kwader trouw” en/of criminele bijbedoelingen.
  7. Je houdt je contactgegevens correct en actueel.
  8. Je deelt je wachtwoord niet met anderen (en ontwikkelaars delen hun geheime sleutel niet), je verleent niemand toegang tot je account en je doet niets wat de beveiliging van je account kan schaden.
  9. Je draagt je account niet over aan iemand anders zonder dat je hiervoor onze schriftelijke toestemming hebt gekregen.
  10. Als je een gebruikersnaam of vergelijkbare identificatie selecteert voor je account of pagina, behouden wij ons het recht voor om deze te verwijderen of terug te vorderen indien wij menen dat deze ongepast is.
    
 3. De rechten van anderen beschermen

  We respecteren de rechten van anderen en verwachten dat jij dit ook doet.
  1. Je plaatst geen inhoud of onderneemt geen actie op Veiligebuurt waarmee de rechten van iemand anders worden geschonden of overtreden, of waarmee de wet op een andere wijze wordt overtreden.
  2. We kunnen inhoud en informatie die je op Veiligebuurt plaatst verwijderen indien we vinden dat hiermee deze Verklaring of onze beleidsregels worden geschonden.
  3. We bieden je hulpmiddelen waarmee je jouw intellectuele-eigendomsrechten kunt beschermen.
  4. Als we je inhoud hebben verwijderd wegens inbreuk op de auteursrechten van iemand anders en je denkt dat dit onterecht is, kun je bezwaar maken.
  5. Als je herhaaldelijk inbreuk maakt op de intellectuele-eigendomsrechten van anderen, zullen we je account indien terecht deactiveren.
  6. Je zult niet gebruikmaken van onze auteursrechten, handelsmerken of merken die hier op een verwarrende manier op lijken, behalve wanneer dit uitdrukkelijk is toegestaan onder onze Richtlijnen voor gebruik van merken of na onze schriftelijke toestemming.
  7. Als je informatie over gebruikers verzamelt, moet je hun toestemming krijgen, duidelijk maken dat jij (en niet Veiligebuurt) degene bent die de informatie verzamelt.
  8. Je plaatst geen identiteitsdocumenten of gevoelige financiële informatie van anderen op Veiligebuurt.
    
 4. Mobiele en andere apparaten
 1. We bieden onze mobiele services gratis aan, maar houd er rekening mee dat de normale tarieven van je telecomaanbieder (zoals voor sms en datakosten) gewoon van toepassing zijn.
 2. Wanneer het nummer van je mobiele telefoon, je email adres, of je telefoon wijzigt of wordt gedeactiveerd, werk je binnen 48 uur je accountgegevens op Veiligebuurt bij om ervoor te zorgen dat je berichten niet worden verzonden naar de persoon die je oude e-mailadres, telefoon of telefoonnummer krijgt.
 3. Je verleent toestemming en alle rechten die nodig zijn zodat gebruikers hun apparaten kunnen synchroniseren (ook via een toepassing) met alle informatie en contactgegevens die zij kunnen zien op Veiligebuurt.
 1. Speciale bepalingen voor software
 1. Als je onze software downloadt of gebruikt, zoals een stand-alone softwareproduct, een app of een invoegtoepassing voor een browser, ga je ermee akkoord dat de software zo nu en dan upgrades, updates en extra functies van ons downloadt en installeert om de software te verbeteren, uit te breiden en verder te ontwikkelen.
 2. Het is niet toegestaan broncode te wijzigen, er afgeleide werken van te maken, te decompileren of anderszins te verkrijgen, behalve wanneer dit uitdrukkelijk is toegestaan volgens een open-bronlicentie of wanneer we je uitdrukkelijk schriftelijke toestemming hebben gegeven.
 1. Wijzigingen
 1. Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.
 2. Wanneer je na melding van deze wijzigingen in onze voorwaarden, richtlijnen of beleidsregels de Veiligebuurt-diensten blijft gebruiken, verklaar je akkoord te gaan met de gewijzigde voorwaarden.
 1. Beëindiging

  Als je de letter of geest van deze Verklaring schendt of op andere wijze een risico of mogelijke juridisch risico voor ons creëert, kunnen we je toegang tot Veiligebuurt geheel of gedeeltelijk stopzetten. We zullen je hierover via e-mail informeren of wanneer je de volgende keer probeert je account te openen. Je kunt je account op elk moment verwijderen of deactiveren.
   
 2. Geschillen
 1. Je zult eventuele claims, juridische procedures of geschillen (claims) die je met ons hebt, voortvloeiend uit of met betrekking tot deze Verklaring van Veiligebuurt, uitsluitend oplossen in een Nederlandse arrondissementsrechtbank en je stemt ermee in je te onderwerpen aan de persoonlijke rechtsbevoegdheid van dergelijke rechtbanken voor de beslechting van dergelijke claims. Deze Verklaring en eventuele claims tussen jou en ons zijn onderworpen aan de wetten van de Nederlandse staat, ongeacht eventuele bepalingen inzake conflicten of wetten.
 2. Indien iemand een claim tegen ons indient met betrekking tot jouw acties, inhoud of informatie op Veiligebuurt, zul je ons schadeloos stellen tegen alle schade, verliezen en kosten die gerelateerd zijn aan een dergelijke claim (inclusief redelijke juridische vergoedingen en kosten). Hoewel we regels bieden voor het gedrag van gebruikers, controleren of sturen we de acties van gebruikers op Veiligebuurt niet en zijn we niet verantwoordelijk voor de inhoud of informatie die gebruikers overdragen of delen op Veiligebuurt. We zijn niet verantwoordelijk voor eventuele aanstootgevende, ongepaste, obscene, illegale of op andere wijze afkeurenswaardige inhoud of informatie die je mogelijk op Veiligebuurt vindt. We zijn niet verantwoordelijk voor het online of offline gedrag van Veiligebuurt-gebruikers.
 3. WE PROBEREN VEILIGEBUURT ONLINE, FOUTVRIJ EN VEILIG TE HOUDEN, MAAR JE GEBRUIKT HET OP EIGEN RISICO. WE BIEDEN VEILIGEBUURT ZOALS HET WORDT GEBODEN (AS IS), ZONDER EXPLICIETE OF IMPLICIETE GARANTIES, WAARONDER, MAAR NIET BEPERKT TOT, IMPLICIETE GARANTIES VAN VERHANDELBAARHEID, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL EN NIET-NALEVING. WE GARANDEREN NIET DAT VEILIGEBUURT ALTIJD VEILIG, BEVEILIGD OF FOUTVRIJ ZAL ZIJN OF DAT VEILIGEBUURT ALTIJD ZAL WERKEN ZONDER STORINGEN, VERTRAGINGEN OF ONREGELMATIGHEDEN. VEILIGEBUURT IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE ACTIES, INHOUD, INFORMATIE OF GEGEVENS VAN DERDE PARTIJEN EN ANDERE GEBRUIKERS EN JE VRIJWAART ONS, ONZE DIRECTEUREN, MANAGERS, MEDEWERKERS EN AGENTEN VAN EVENTUELE CLAIMS EN SCHADE, BEKEND EN ONBEKEND, DIE VOORTVLOEIEN UIT OF VERBAND HOUDEN MET EVENTUELE CLAIMS DIE JE TEGEN DERGELIJKE PARTIJEN HEBT.
 4. Veiligebuurt is niet aansprakelijk voor inhoud en content gedeeld op Veiligebuurt app. Dit geldt zowel voor content gedeeld door personen/ gebruikers, Internet of Things Alarmsystemen of geautomatiseerde content van andere bronnen (zoals politie informatie), alsook door geautomatiseerde verwerkte of gegenereerde content vanuit Veiligebuurt. 
 1. Definities
 1. Met 'Veiligebuurt of 'Veiligebuurt-diensten' bedoelen we de functies en services die we beschikbaar stellen, waaronder via (a) onze website op www.Veiligebuurt.com en; (b) ons platform; (c) de Veiligebuurt-app; en (d) andere media, merken, producten, diensten, software (zoals een werkbalk), apparaten of netwerken die nu bestaan of later worden ontwikkeld.
 2. Met 'Platform' bedoelen we een set API's en services (zoals inhoud) waarmee anderen, waaronder toepassingontwikkelaars en websitebeheerders, gegevens kunnen ophalen van Veiligebuurt of gegevens aan ons kunnen verstrekken.
 3. Met 'informatie' bedoelen we feiten en andere gegevens over jou, waaronder acties door gebruikers en niet-gebruikers die interactie voeren met Veiligebuurt.
 4. Met 'inhoud' bedoelen we alles dat jij en andere gebruikers plaatsen, leveren of delen door Veiligebuurt-diensten te gebruiken.
 5. Met 'gegevens', 'gebruikersgegevens' of 'gegevens van de gebruiker' bedoelen we alle gegevens, waaronder de inhoud of informatie van een gebruiker die jij of een derde partij kan ophalen van Veiligebuurt of aan Veiligebuurt kan verstrekken via het platform.
 6. Met 'plaatsen' bedoelen we posten op Veiligebuurt of op andere wijze beschikbaar stellen door Veiligebuurt te gebruiken.
 7. Met 'gebruiken' bedoelen we gebruiken, uitvoeren, kopiëren, openbaar publiceren of weergeven, distribueren, wijzigen, vertalen en afgeleide producten maken van.
 8. Met 'toepassing' bedoelen we elke toepassing of website die het Platform gebruikt of opent en elk ander item waarmee gegevens van ons worden of zijn ontvangen.    Als je het Platform niet meer opent maar nog niet al onze gegevens hebt verwijderd, blijft de term 'toepassing' gelden tot je de gegevens verwijdert.
 1. Overig
 1. Deze Verklaring is een overeenkomst tussen jou en Veiligebuurt B.V., gevestigd in Nederland.
 2. Deze Verklaring vormt de hele overeenkomst tussen de partijen met betrekking tot Veiligebuurt en geldt boven eventuele eerdere overeenkomsten.
 3. Indien een deel van deze Verklaring niet-afdwingbaar blijkt te zijn, blijft het resterende deel volledig van kracht en geldig.
 4. Als we iets uit deze Verklaring niet afdwingen, kan dit niet worden beschouwd als toestemming.
 5. Een eventuele wijziging of verklaring van afstand van deze Verklaring moet schriftelijk worden gedaan en door ons worden ondertekend.
 6. Je draagt geen rechten of verplichtingen onder deze Verklaring over aan iemand anders zonder dat je onze toestemming hebt.
 7. Al onze rechten en verplichtingen onder deze Verklaring kunnen we vrij toewijzen in het geval van een fusie, overname of verkoop van activa, krachtens de wet of anderszins.
 8. Niets in deze Verklaring zal ons ervan weerhouden om ons aan de wet te houden.
 9. Met deze Verklaring worden geen rechten van derde partijen verleend.
 10. Deze overeenkomst creëert geen agentuur, partnerschap, samenwerkingsverband, dienstverband of franchise-relatie.
 11. We behouden ons alle rechten voor die niet nadrukkelijk aan jou zijn verleend.
 12. Bij het gebruiken of openen van Veiligebuurt houd je je aan alle geldende wetten.

 

Privacyverklaring Veiligebuurt

Bij Veiligebuurt vragen we je om je naam, contactgegevens en andere persoonlijke informatie op te geven. Ook verzamelen we gegevens over het gebruik van onze site. In deze privacyverklaring lichten we toe wat we doen en waarom. Je hebt het recht inzage in je gegevens te vragen of deze te laten verwijderen. Hoe dat werkt, leggen we hieronder uit.

 

Opgeven van persoonlijke informatie

Veiligebuurt is persoonlijk, je bent wie je zegt dat je bent. Bij registratie vragen we je dan ook om je naam, adres en e-mailadres. Dit gebeurt echter alleen ter verificatie. De mensen met wie je in de buurt contact hebt, krijgen alleen jouw (zelfgekozen) naam en publieke Veiligebuurt-profiel te zien. Wanneer je met je buur in contact komt in de chat, bepaal jij zelf welke informatie je met elkaar wil uitwisselen.

Veiligebuurt houdt daarnaast bij welke meldingen en berichten je hebt gemaakt en waarvan je hebt aangegeven deze wel of niet interessant te vinden. Deze gegevens gebruiken we om de site/app te kunnen verbeteren en relevante overzichten te genereren voor jou. Deze gegevens houdt Veiligebuurt voor zichzelf (inclusief externe bewerkers welke deze data enkel voor ons verwerken, waaronder Mailchimp e.d.). In geval van misbruik of problemen kunnen wij deze gegevens gebruiken of afgeven aan Justitie. Verder mogen wij geanonimiseerd kijken wat voor soort berichten er worden verstuurd en ontvangen. Hiermee willen we de dienst verbeteren en misbruik voorkomen of detecteren. Ook deze gegevens houdt Veiligebuurt voor zichzelf (met uitzondering van de externe bewerkers, waaronder Mailchimp e.d.). Wij mogen je berichten ongeanonimiseerd lezen, alleen wanneer er concrete klachten komen of als Justitie dat van ons verlangt. Veiligebuurt zal persoonsgegevens nooit delen met derden (anders dan bewerkers die dit doen voor Veiligebuurt en zich volledig houden aan deze voorwaarden). Veiligebuurt heeft de mogelijkheid om data te delen met derden, indien deze data niet te herleiden is tot de persoon of persoonsgegevens bevatten.

Je profielnaam, inclusief een indicatie van waar je (ongeveer) woont (adres, c.q. postcode6), wordt op de site/app getoond. Je exacte adres wordt nooit openbaar gemaakt zonder jouw expliciete toestemming in de app. Hoewel wij ons best doen iedereen zijn privacy te waarborgen, kunnen wij niet voorkomen dat openbare gegevens door iemand anders worden gebruikt. Gebruik dus altijd je gezonde verstand en vermeld geen dingen die je als privé beschouwd.

 

Verzamelen van bezoekersinformatie

Veiligebuurt verzamelt algemene bezoekgegevens, zoals het IP-adres van je computer, gegevens over je browser, het tijdstip van opvraging en gegevens die je browser verstuurt. Deze gegevens gebruiken we voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website en app, en ook om de veiligheid van de site/app in de gaten te houden. Wij koppelen deze gegevens niet aan de hierboven genoemde persoonlijke informatie.

 

Contactformulier of nieuwsbrief

Als je het contactformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die je ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan. Als je lid wordt, sturen we je periodiek onze nieuwsbrief met nieuwe functies, updates, toevoegingen en tips. Elke nieuwsbrief bevat een afmeldmogelijkheid waarmee je verdere verzending kunt stoppen. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt of voor derden beschikbaar gesteld.

 

Gebruik van cookies

Om je toegang te geven tot de site en het inloggen gemakkelijk te maken gebruiken wij cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op je computer worden opgeslagen en die gegevens van jou als bezoeker van onze site vastleggen. Dankzij een cookie is het mogelijk om altijd ingelogd te zijn als je onze site bezoekt. Voor dit automatisch inloggen dien je tijdens het inloggen een vinkje te plaatsen bij het veld 'Gegevens onthouden'. Daarnaast wordt een cookie gebruikt voor de registratie van klikgedrag op onze site.

Wanneer je het gebruik van cookies wilt uitschakelen, kun je je browser zo instellen dat alle cookies worden geweigerd, of dat wordt aangegeven wanneer er cookies worden verzonden. Houd er rekening mee dat bepaalde delen van de site mogelijk niet goed functioneren als je geen cookies accepteert.

Het meten van bezoekersgedrag doen we ook met een cookie.

 

Beveiliging van persoonsgegevens

Wij maken gebruik van strikte veiligheidsprocedures om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot persoonsgegevens.

 

Wijzigingen privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Via je profielpagina kun je je persoonlijke gegevens aanpassen. Je account opheffen kan door middel van het sturen van een e-mail naar Veiligebuurt.

 

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens kun je contact opnemen met ons op support@veiligebuurt.nl

 

8c5f6237828a801b170bcce648b0cfad_pageSidebarImage.png

Deze website maakt gebruik van cookies.