Liggen ze bij jou al op het dak? Zonnepanelen zijn populair!

Liggen ze bij jou al op het dak? Zonnepanelen zijn populair!

Nederland wordt steeds groener. Dat is natuurlijk heel goed nieuws, want door te verduurzamen, kunnen we de toekomst aan. Omdat we allemaal ons steentje willen bijdragen schaffen we massaal zonnepanelen aan. Maar waarom is het nu juist hét moment? Dat lees je hieronder in de drie tips.

Zonnepanelen zijn toekomstbestendig

Het elektriciteitsnetwerk waarop je bent aangesloten is een enorme batterij. Als jouw zonnepanelen meer energie opwekken dan ze verbruiken, dan kan je energie teruggeven aan het netwerk. Daardoor zal je elektriciteitsmeter terugdraaien. Als thuisbatterijen betaalbaar en rendabel worden in de toekomst, dan kunnen die gemakkelijk worden aangesloten op de zonnepanelen. Een win-win situatie dus.

Een korte terugverdientijd

Dankzij productinnovaties zijn de zonnepanelen van vandaag veel efficiënter dan die van vroeger, dus kunnen ze meer energie opwekken. Daarnaast is ook de aanschafprijs fors gedaald, zodat ook de investering minder hoog wordt. Als je minder hoeft te investeren in een product dat veel efficiënter energie opwekt, dan heb je de investering binnen een kortere tijd terugverdiend.

Opbrengst zonnepanelen hoger dan spaarrente

Op dit moment is de spaarrente gemiddeld 1% en daardoor nog steeds historisch laag te noemen. Het is om die reden niet aantrekkelijk om spaartegoeden te laten groeien op een bankrekening. Een goed alternatief is te investeren. Zonnepanelen kunnen een rendement halen van ongeveer 5% per jaar. Tegen de tijd dat de bankrente weer op dat niveau staat, ben jij al goed op weg met het terugverdienen van je investering. Heel verstandig dus!

Link:

https://www.solvari.nl/blog/vijf-redenen-waarom-je-nu-zonnepanelen-moet-aanschaffen