#jemoethetweléchtkunnen (EHBO)

#jemoethetweléchtkunnen (EHBO)

De zon schijnt, wat betekent dat het moment is aangebroken om naar buiten te gaan. Terwijl je geniet van een prachtige wandeling, word je plotseling geconfronteerd met een kind dat hard van zijn fiets valt. Even verderop zie je een man die zich niet goed voelt. In beide gevallen is één ding duidelijk: eerste hulp is vereist. Daarom is het van belang om te weten wat je kunt doen om iemand snel te kunnen helpen. Begin daarom vandaag nog met het leren verlenen van EHBO.

EHBO’er

Een ongeluk zit in een klein hoekje. In situaties waar eerste hulp noodzakelijk is, is het geruststellend om te weten dat er iemand beschikbaar is die de meest optimale hulp kan bieden. Die hulp kan geleverd worden door een EHBO’er. De term ‘EHBO’ staat voor ‘Eerste Hulp Bij Ongevallen’. Maar wist je dat de titel van EHBO’er pas mag worden gedragen door iemand die met succes een EHBO-cursus heeft afgerond en het bijbehorende diploma heeft behaald?

Diploma Eerste Hulp

Het verkrijgen van het Diploma Eerste Hulp vraagt om een passende inspanning en vaardigheid, maar is toegankelijk voor iedereen. Er bestaan daarom diverse opleidingsmogelijkheden waar je de benodigde kennis van EHBO kunt vergaren en waar je wordt voorbereid om het examen met succes te doorstaan. Deze examens zijn samengesteld door ervaren artsen die werkzaam zijn op de spoedeisende hulp (SEH).

Cursuskiezer EHBO

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welke cursus je het beste kunt volgen in jouw buurt? Check dan vooral eens de cursuskiezer van EHBO.nl. Deze aanbieder heeft al meer dan 100 jaar kennis van EHBO en helpt je bij het vinden van een geschikte aanbieder voor jouw wensen. Het examen voor Eerste Hulp is toegankelijk voor aankomende eerstehulpverleners vanaf 16 jaar. Hierbij is schriftelijke toestemming van de ouders/voogd verplicht.

_________

Bron: https://www.ehbo.nl/