Buiten sporten? Doe het veilig!

Buiten sporten? Doe het veilig!

Na je werkdag nog een rondje hardlopen? Of dapper de regen trotseren om te trainen voor je marathon? Lekker bezig! Deze 6 tips helpen je bij het veilig buiten sporten. 

Tip 1: Eerst je koppie gebruiken 

Om alles uit je training te halen is het slim om eerst je koppie te gebruiken. Check het weer, pas je kleding erop aan en stippel je route uit. Slecht weer kan een rondje bos nogal glibberig maken, waardoor je je racefiets liever omruilt voor een mountainbike. Handig om daar van tevoren alvast over na te denken. 

Tip 2: Wordt gezien

Val niet alleen op vanwege je fantastische winnaarsmentaliteit maar wees ook zichtbaar voor het verkeer. Bij schemer, in het donker of bij regenachtig weer is het slim om iets opvallends aan te trekken met reflecterende elementen en een lampje te dragen. En ga liever via een woonwijk met straatverlichting dan door een donker park. 

Tip 3: Mobiel mee

Wil je ongestoord trainen? Zet dan lekker je mobiel op stil maar neem hem wel mee. Een ongelukje zoals een verzwikte enkel kan zomaar gebeuren, dan is het fijn dat je het thuisfront kunt bereiken. Laat ook weten welke route je neemt. Mocht er onverwachts iets gebeuren dan weten mensen waar ze moeten zoeken. 

Tip 4: Draag laagjes

Ben je een tijdje weg, dan kan het weer halverwege je training omslaan. Bescherm je spieren tegen de kou door meerdere laagjes te dragen. En is het warm, dan trek je gewoon een laagje uit. En vergeet op zonnige dagen niet om een laagje SPF te smeren. 

Tip 5: Muziek niet te hard

Niks zo lekker als sportieve tunes in je oren om je te motiveren tijdens je training. Zorg alleen wel dat je het verkeer kunt horen en zet je favoriete playlist niet te hard. Tip: bone conduction earbuds plaats je op je kaakbeenderen, dus niet in je oren. Met deze innovatie techniek hoor je zowel muziek als omgevingsgeluid omdat er niets in je oren zit. 

Tip 6: Beloon jezelf

Ben jij ondanks het slechte weer of de donkere avond toch naar buiten gegaan voor je training? Goed gedaan! Beloon jezelf met een een lekker warm bad met een goed boek. Of duik op de bank voor een paar afleveringen van je favoriete serie. 

Bron:

https://www.redbull.com/nl-nl/veilig-sporten-buiten