Ruiten en spiegels ijsvrij? Boetes blijven in 2024 oplopen!

Ruiten en spiegels ijsvrij? Boetes blijven in 2024 oplopen!

Brrrr! De winter is in volle gang en de ijskoude ochtenden maken het verleidelijk om snel de auto in te duiken zonder de ruiten en spiegels volledig ijsvrij te maken. Maar pas op! De politie deelt in 2024 niet één, niet twee, maar liefst vier verschillende boetes uit als je de boel niet netjes krabt. In onze blog ontdek je hoe je deze winterse boeteregen kunt vermijden.

Bevroren ruiten

Je kent hem vast wel: één van de bekendste boetes is niet zorgvuldig krabben van de ruiten. Waar je vorig jaar nog € 280 kwijt was, ben je in 2024 maar liefst € 300 kwijt. Zorg er dus voor dat je grondig te werk gaat om niet voor deze bevroren verrassing te staan.

Ijsvrije spiegels

Heb je keurig je ruiten gekrabd? Dan ben je nog niet klaar. De politie verwacht ook ijsvrije buitenspiegels. Deze boete is goed voor € 180, mocht je dit negeren. Gelukkig hebben veel auto’s al spiegelverwarming, maar vergeet het vooral niet te checken!

Vergeet de achteruitrijcamera niet

Denk je dat je alles gehad hebt na het krabben? Nee, vergeet die achteruitrijcamera niet. Sinds 2022 verplicht en goed voor een boete van €180 als je hem ijsvrij vergeet te maken. Sommige auto’s hebben handige snufjes, maar een beetje extra aandacht kan geen kwaad.

Bevroren kentekenplaat

Voorkom een winterse financiële koude douche en zorg dat je auto winterproof is. Boetes kunnen oplopen tot € 490 in 2024 als je de ruiten én spiegels (of camera) niet ijsvrij maakt. Vergeet ook niet dat een bevroren kentekenplaat je € 180 kan kosten.

Dus, haal die krabber tevoorschijn en trotseer de winterse wegen zonder financiële ijspegels!

Bron:  https://topgear.nl/autonieuws/boete-bevroren-ramen-2024-niet-goed-krabben/