Hitte, droogte, meer brand: Brandschade, wat nu?

Hitte, droogte, meer brand: Brandschade, wat nu?

Brand kan een verwoestend effect hebben op zowel je huis als je persoonlijke bezittingen. Daarom is het van groot belang om te begrijpen hoe je het proces van schadeafhandeling in werking kunt stellen. In deze blog informeren we hoe je het herstelproces zo naadloos mogelijk kunt laten verlopen. Ontdek welke stappen je kunt ondernemen om de situatie onder controle te krijgen en effectief te reageren op brandschade.

Beperk de schade

Neem altijd als eerste zelf maatregelen om te voorkomen dat het vuur zich verspreidt en extra schade wordt veroorzaakt. Denk hierbij aan het afsluiten van gas en elektriciteit, het afdekken van beschadigde delen van je woning en het verzamelen van waardevolle inventaris, zoals fotoboeken en dierbare sieraden. Bel bij een uitslaande brand direct 112. De brandweercommandant zal hierbij een salvage-coördinator inschakelen die onder andere zorgt voor de eerste opvang van jou en andere betrokkenen, neemt noodmaatregelen waar nodig, maar meldt ook de schade bij de verzekeraar.

Visuele documentatie

Maak foto’s van de schade als je de mogelijkheid hebt, maar doe dit alleen wanneer het veilig genoeg is. Deze visuele documenten kunnen van onschatbare waarde zijn tijdens het claimproces, omdat ze als bewijs dienen. Meld daarnaast je schade zo spoedig mogelijk bij je verzekeraar als de brandweer dit nog niet heeft gedaan. Zorg ervoor dat je het polisnummer bij de hand hebt, dit vergemakkelijkt het proces van hulpverlening. 

Online portal: ‘Mijn Univé’

Wist je dat je bij Univé online brandschade kunt melden? Dit kan via de online portal van Univé, genaamd Mijn Univé. Deze portal is zowel via de internetbrowser als via een speciale app te gebruiken. Hier kun je 24 uur per dag eenvoudig schadegegevens invoeren en verzenden. In geval van grote calamiteiten of ernstige schade, zoals bij een enorme brand, is het raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met Univé.

Ontdek hier meer over de voornaamste voordelen van de Univé woonverzekeringen, zoals de opstalverzekering en inboedelverzekering.

_________

Bron:  https://www.unive.nl/schade/wonen/brand