Rij MONO en kom veilig thuis

Rij MONO en kom veilig thuis

Eerlijk is eerlijk. Wie doet het niet? In de auto, achter het stuur, nog even snel checken wat jouw beste vriend je stuurt. Of snel reageren op een ‘dringend’ appje. Tegenwoordig staan wij 24 uur per dag aan om maar bereikbaar tezijn. Ook voor de minder belangrijke zaken. Iedere keer dat je op je telefoon kijkt, kun je niet op de weg letten. Dat kunnen cruciale seconden zijn. Social media achter het stuur kan wel een paar minuten wachten, toch? Een ongelukje zit immers in een klein hoekje…

Mij Nie Appen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) maakt zich hard voor het terugdringen van het aantal verkeersdoden en gewonden door het gebruik van social media in het verkeer. Zelfs binnenkomende berichten die je niet leest leiden je af en vormen dus een gevaar. Dat had je niet gedacht hè? Om iedereen hier bewust van te maken ontwikkelden zij de campagne slogan: ’Mij Nie Appen’.

Een voetbalveld?

“Een bericht lezen duurt meer dan drie seconden. Een bericht schrijven veel langer. In enkel die drie seconden leg je bij een snelheid van 50 km per uur, 42 meter af. Dat is de lengte van een half voetbalveld. Bij 120 km per uur zal dat meer dan verdubbelen en uitkomen op ruim 100 meter”, waarschuwt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is echt gevaarlijk! Wist je dat deze afleiding in het verkeer jaarlijks zo’n 100 mensen het leven kost en aan zo’n tweehonderd mensen levenslange verwondingen toebrengt? Grote getallen met een boodschap: social media en verkeer gaan niet samen.

Weerstand

Vind je het  lastig om de verleiding te weerstaan? Zet je telefoon dan op niet-storen, vliegtuigstand of de focus. Zo ben je wel bereikbaar voor eventuele noodgevallen, maar niet voor een app van je moeder die vertelt dat het avondeten bijna voor je klaarstaat. Want samen zijn we verantwoordelijk voor veiligheid in het verkeer. Ook jij.

Bron:

https://www.komveiligthuis.nl/mono