Goede voornemens; wie heeft ze niet?

<strong>Goede voornemens; wie heeft ze niet?</strong>

Ze horen bij de jaarwisseling, net zoals oliebollen. We hebben het natuurlijk over goede voornemens. De één heeft er niets mee, de ander doet elk jaar een dappere poging. Maar het leukste is dat ze elk jaar grotendeels hetzelfde zijn. Maar hoe blijf je juist dit jaar gemotiveerd om dit op een veilige manier te doen? Alles om jouw veiligheid en die van de buurt te kunnen waarborgen tijdens deze donkere dagen.

Kerstdagen

De kerstdagen zijn weer achter de rug en dat betekent dat iedereen er alles aan probeert te doen om het jaar goed te beginnen. Voor de één kan dat een sportief doel zijn en voor de andere meer gericht op de veiligheid van de buurt. Toch staat het één met het ander in verband. 

Zichtbaarheid tijdens jouw sportieve doel

Als je gaat hardlopen in de winter heb je grote kans op gladheid of zelfs sneeuw. Oppassen geblazen dus! Zorg ervoor dat je het tempo aanpast aan de weersomstandigheden. Hiermee vermijd je een valpartij of blessure. Maar vergeet ook niet dat zichtbaarheid ook belangrijk is in deze donkere dagen. Draag altijd verlichting. Zowel voor als achter. Op die manier herkent een automobilist of andere weggebruiker je een paar seconden eerder. En laat die nu net cruciaal zijn.

Wandeling door de buurt

Je pakt je jas van de kapstok en loopt zonder erover na te denken naar buiten. Even een blokje om te gaan. Het is eigenlijk een gewoonte geworden om zonder verlichting de weg op te gaan. Gevaarlijk aangezien jij ook wandelend deel neemt aan het verkeer. De stoep is vaak wel verlicht maar dat wil niet zeggen dat je daadwerkelijk veilig bent. Zorg daarom altijd dat op elk moment van de dag je zichtbaar bent in jouw buurt of wijk. 

Zorgverzekering

Mocht jouw sportieve doel toch niet zo uitpakken als dat je van te voren dacht? En ben je onderuit gegaan tijdens het (hard)lopen? Niet getreurd! De zorgverzekering van Univé zorgt voor jouw beste dekking. Kies uit één van onze opties met vele extra’s. En kies misschien zelfs wel voor een aanvullende verzekering. Want wij hebben de zorgverzekering die bij u past. 

Kijk voor meer informatie op: https://www.unive.nl/zorgverzekering