Op visite tijdens de feestdagen; parkeer inbraakveilig

<strong>Op visite tijdens de feestdagen; parkeer inbraakveilig</strong>

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat wij massaal op bezoek gaan bij familie en vrienden. En vaak gaan wij dan met de auto op pad. Maar wist je dat er met de feestdagen ook veel auto-inbraak en -diefstal voorkomt? Daarom geven wij jou 5 tips om de kans op diefstal uit of van jouw auto te voorkomen.

Tip 1: Parkeer in het licht en zicht

Autodieven houden er niet van om gezien te worden. Parkeer daarom altijd op een verlichte plek, die goed zichtbaar is vanaf de stoep of straatkant. Maar achter een poort, op een oprit of in een garage is veruit het veiligst.

Tip 2: Draai je wielen richting de stoeprand

Het lijkt misschien een beetje suf maar het is een gouden tip. Een autodief moet bij deze manoeuvre eerst achteruitrijden om het parkeervak te verlaten. Omdat het extra tijd kost en de kans groter maakt om gezien te worden zal de voorkeur uitgaan naar een andere auto.

Tip 3: Maak gebruik van je stuurslot

Maak er een gewoonte van. En het fijne is dat je het stuurslot eenvoudig zelf kan activeren. Om dit te doen zet je de motor uit en haal je sleutels uit het contact. Draai je stuur vervolgens een klein stukje naar links of rechts, totdat je een klik hoort. Daarnaast kun je ook nog gebruik maken van een externe variant. Je bevestigd deze vorm van beveiliging tussen of op je stuurwiel. Een voordeel hiervan is dat het zichtbaar is voor iedereen en ook dieven afschrikt omdat het een snelle diefstal onmogelijk maakt.

Tip 4: Zet je Bluetooth-signaal uit

Laat waardevolle spullen zoals je smartphone, tablet of laptop niet in de auto liggen. Dieven kunnen ze namelijk via het Bluetooth signaal detecteren. Maar heb je nu geen andere keus en kan je jouw apparaten echt niet meenemen? Schakel ze dan helemaal uit. Zo zijn ze niet traceerbaar.

Tip 5: Schakel het autoalarm goed in

Beschikt jouw voortuig over een alarm? Laat het dan automatisch inschakelen bij het vergrendelen van je auto. Wil je extra zeker zijn van je zaak? Plak dan een sticker op je ruiten waarmee je kenbaar maakt dat er een alarmsysteem actief is. Heb je nu geen autoalarm? Geen paniek! Overweeg dan de aanschaf van een mobiel inbraakalarmsysteem. Deze is gemakkelijk in gebruik, effectief én betaalbaar.

Maar zorg er vooral voor dat je goed verzekerd bent tegen auto-inbraak en -diefstal. Je hoopt hem natuurlijk nooit nodig te hebben. Maar mocht het wel zover komen, dan kun je erop terugvallen. Weten wat de mogelijkheden zijn bij Univé? Lees meer over onze autoverzekering.