Wat kun je aan verkeersveiligheid doen in jouw buurt?

<strong>Wat kun je aan verkeersveiligheid doen in jouw buurt?</strong>

langs rennen om de bal te pakken. Sommige ouders krijgen het bij dat idee al behoorlijk warm. Daarom kun je als ouder of buurt bijdragen aan een grotere verkeersveiligheid. En daar kunnen deze tips bij helpen. 

1. Oefen samen met je kind

Help je kind veilig door het verkeer te bewegen door verkeerssituaties uit te leggen door verkeersspelletjes te doen. Ga vervolgens wel op pad om het ook in de praktijk te kunnen brengen. Maak samen kilometers. Lopend en op de fiets. Zo leer je ze veilig door het verkeer te gaan en ook te handelen in situaties die misschien niet aan bod zijn gekomen in het spel.

2. Meld je aan voor verkeerstips

Heb je zelf geen kinderen maar wil je de buurt wel een stuk veiliger maken? Dat kan! Veilig Verkeer Nederland heeft een nieuwsbrief die jouzelf en kinderen kan helpen om wegwijs te worden in het verkeer. 

Laat hier je gegevens achter en je krijgt twee à drie keer per jaar een mail met onze tips en adviezen.

3. Word VVN Verkeersouder

Als verkeersouder help je mee aan de verkeersveiligheid rondom de school. Je organiseert bijvoorbeeld praktische verkeersactiviteiten voor de leerlingen en denkt mee over veilige school-huisroutes. Een belangrijk punt dat kan bijdragen aan een veiligere buurt.

4. Meld het bij het participatiepunt

Meld een gevaarlijke verkeerssituatie of verkeersgedrag via ons Participatiepunt. Hier kun je de melding ook volgen. Verbeter samen met buurtgenoten de verkeersveiligheid in de eigen wijk. Wij hebben hiervoor 11 buurtacties en pakketten ontwikkeld waarmee je aan de slag kunt. Zoals: Veilige schoolomgeving, snelheidsmeting of verkeersonderzoek. Wist je dat er in 2018 ruim 1.566 acties zijn gevoerd voor een veiligere buurt? 

5. Word vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland

Wil je meer doen? Je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland. Om het verkeer in Nederland nog veiliger te maken. Neem hiervoor contact met ons op. 

Bron: https://vvn.nl/thuis/mijn-kind-in-het-verkeer/wat-kun-je-als-ouder-aan-verkeersveiligheid-doen