Hoe makkelijk breek je in je eigen huis in? Deze 5 anti-inbraaktips zijn de key!

Hoe makkelijk breek je in je eigen huis in? Deze 5 anti-inbraaktips zijn de key!

Je moet er toch niet aan denken dat er iemand in je eigen huis door jouw spullen snuffelt met de bedoeling ze te stelen. In deze blog helpen we je op weg door tips te geven nadat je eerst met kwaadwillende ogen rond en in je huis hebt gelopen. Met deze vijf anti-inbraaktips geven wij je de key voor een veilig huis.

Anti-inbraaktip 1: verberg je sleutels

Heel handig, zo’n reservesleutel onder een bloempot of deurmat. Voor jou en inbrekers. Als je de sleutel dan toch wilt verstoppen moet je er altijd voor zorgen dat het niet gemakkelijk te vinden is. Of vraag aan je buren of ze een reservesleutel willen bewaren. Daar komt die inbreker hem echt niet zomaar ophalen. 

Anti-inbraaktip 2: zorg voor goede sloten

Als de sloten op je deuren en ramen van goede kwaliteit zijn, dan kom je écht niet zomaar binnen zonder sleutel. Zorg daarom dat je woning beschikt over sloten die minimaal voldoen aan de keurmerken B1, BK2 of SKG**. Belangrijk: gebruik geen hang- en kettingsloten, want deze zijn heel eenvoudig met een betonschaar door te knippen. Deze tips gelden ook voor de bijgebouwen van je woning. Zo houd je alles veilig.

Anti-inbraaktip 3: een deurketting is niet genoeg

Vaak is een deursleutel alleen niet genoeg. Het geeft ons een vals gevoel van veiligheid. Deze ketting is namelijk snel en gemakkelijk door te knippen met een tang. Een inbreker heeft namelijk meerdere trucs die hij toe kan passen om van de ketting af te komen. Waan jezelf dus niet meteen veilig met alleen een deurketting.

Anti-inbraaktip 4: maak het ze niet gemakkelijk

Tuinstoelen, ladders of vuilcontainers zijn een gemakkelijk opstapje om op een plat dak te komen voor inbrekers. Zorg dus dat je zo’n setting niet zomaar klaarzet voor ze. Nog zo’n makkie: je hebt de deur netjes op slot gedaan en laat de sleutel aan de binnenkant van de deur zitten. Dan is het voor een inbreker een kwestie van het raam inslaan en de sleutel omdraaien om binnen te komen. Haal die sleutel er dus uit, dan ziet een inbreker het minder snel als een uitnodiging om eens in je huis te kijken. En dan hoef je niet je inboedelverzekering aan te spreken.

Anti-inbraaktip 5: denk ook aan de bovenverdieping

Als het gaat om inbraakpreventie vergeten we vaak de bovenverdieping. En dat biedt natuurlijk kansen voor inbrekers. Een open raam is namelijk al genoeg. Het enige obstakel wat ze dan nog moeten overwinnen is een weg naar boven. Maar dat is een klein moeite. Een hek, boom of ander opstapje hebben ze snel gevonden. 

Bron: https://www.unive.nl/blog/hoe-makkelijk-breek-je-in-je-eigen-huis-in