Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022 

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022 

Wist je dat je tijdens je slaap niet of nauwelijks iets ruikt? Je oren daarentegen werken nog wel prima. Dat is waarom rookmelders zo belangrijk zijn. Als je ligt te slapen en er breekt ergens in je huis brand uit, dan kan het een hele tijd duren voordat je hier wakker van wordt. Met een brandmelder aan het plafond voorkom je dit, want die gaat piepen zodra hij rook signaleert.

Rookmelders zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk in de gaten hebt dat er brand is in huis. Dit geeft je uiteraard de kans om jezelf op tijd in veiligheid te brengen en de brandweer zo snel mogelijk te waarschuwen. Maar nog belangrijker is dat brandmelders helpen voorkomen dat je rook inademt. Rook zorgt namelijk voor de meeste slachtoffers bij brand.

Maak daarom niet alleen van uw huis een een veilige leefomgeving maar van uw hele wijk. Een brand kan een ieder van ons onvoorstelbaar snel overvallen. Attendeer daarom ook je buren want hoewel jezelf het allerbelangrijkste bent, is het verlies van bezittingen met emotionele waarde ook heftig.

Nu: gratis rookmelder bij Univé

Omdat vanaf 1 juli 2022 rookmelders in huis verplicht zijn, krijg je nu tijdelijk een rookmelder gratis bij jouw Univé-winkel. Wat moet je hiervoor doen? Plan vóór 20 juni een afspraak in met een Univé-adviseur over je woonverzekeringen. Eén gratis rookmelder per huishouden enop=op. 

Maak nu een afspraak 

Lees meer via deze link: https://www.unive.nl/blog/rookmelders-verplicht-vanaf-1-juli-2022