Het belang van een wijkagent

Het belang van een wijkagent

Een wijkagent. Misschien ken jij jouw wijkagent wel. Maar wat doet een wijkagent nou allemaal? Het antwoord is: een wijkagent doet van alles. Hij is bezig met de totale politiezorg binnen zijn of haar wijk. Dus ook binnen die van jou!

Denk aan de aanpak van sociale problemen, zoals overlast gevende jongeren, milieudelicten en criminaliteit. De wijkagent krijgt daarbij natuurlijk wel hulp van andere collega’s, maar uiteindelijk is hij/zij wel het aanspreekpunt voor de wijk. Een wijkagent werkt dan ook veel samen met de gemeente en met maatschappelijke organisaties die ook werkzaam zijn in de wijk.

Wil jij weten wie jouw wijkagent is? Heb je vragen aan hem? Of wil je hem toevoegen aan jouw buurtgroep binnen de Veiligebuurt app? Kijk dan in deze app onder de knop “Mijn buurt” en klik dan op  “Mijn wijkagent”. En wist je dat heel veel wijkagenten ook op social media zitten? Twitter is erg geliefd onder de agenten. Veel van deze agenten volgen wij als Veiligebuurt ook al. Hun berichten delen we via de “Nieuws” pagina. Dit testen we nu in enkele delen van het land. Zit jouw wijkagent op twitter en wil je die berichten ook in de Veiligebuurt app zien? Mail ons dan even op info@veiligebuurt.nl