4delige video reeks over eerste hulp

4delige video reeks over eerste hulp

Het is belangrijk om de basis van EHBO te kennen en te weten hoe je jezelf, jouw familie of naasten in de buurt kunt helpen wanneer dat nodig is. Daarom zullen we je in een vierdelige reeks meenemen in het belang van de juiste eerste hulp voor een veiligere buurt. 

In deze eerste video vertellen de experts over het belang van EHBO en het misschien zelfs behalen van een EHBO-diploma. Wat zijn de meest voorkomende ‘ongelukjes’? En waarom is het belangrijk naar elkaar om te kijken?” 

Deel twee van onze reeks met video’s over EHBO voor een veilige buurt. Deze keer: hoe bel je 112? 

Het klinkt simpel, maar voor de juiste, snelle, hulp zijn er meer dingen van belang dan alleen het draaien van dit nummer. Onze expert vertelt onder andere over de vragen die je kunt verwachten wanneer je het noodnummer belt, waarbij een precies antwoord van levensbelang kan zijn. En hij onderstreept de belangrijkste tip: blijf rustig en luister goed naar de meldkamer! Natuurlijk zonder je eigen veiligheid uit het oog te verliezen.

EHBO voor een veilige buurt: deel 3. Hoe kun je succesvol reanimeren met AED?

De meest succesvolle reanimaties waarbij ambulancepersoneel betrokken is, zijn situaties waarbij burgers al begonnen zijn met reanimeren dankzij een AED. Een AED vind je bij de meeste openbare gebouwen. Maar hoe gebruik je deze? Ambulanceverpleegkundige Martin vertelt over het opstarten van een AED en hoe je op de juiste manier de instructies opvolgt. En wist je dat… je meestal gratis een EHBO- en/of reanimatiiecursus kunt halen? 

Kijk nu de video en kom erachter hoe ook jij levens kunt redden!

EHBO bij de meest voorkomende ongelukjes

Kinderen die in de buurt hebben gespeeld en thuiskomen met schaafwonden? Of die per ongeluk de fles Glorix hebben gevonden, open hebben weten te krijgen en daar een slokje van hebben genomen? Een misstap op de trap gemaakt en een pols gebroken tijdens de val? Of kokend hete thee gemorst over de (blote) huid? Een ongeluk – in en rondom het huis – zit helaas nog altijd in een klein hoekje.   <br />

Bekijk nu de beste tips bij de meest voorkomende ongelukken in het vierde en laatste deel van de serie: EHBO voor een veilige buurt!