Geef dieven geen kans: inbraakpreventietips

Geef dieven geen kans: inbraakpreventietips

De wintertijd is door de donkere dagen een aantrekkelijk seizoen voor inbrekers. Daarom is het belangrijk om goede maatregelen te nemen om inbraken te voorkomen. Zo woon en leef je met een extra veilig gevoel. Hieronder delen we een aantal tips waarmee je dieven op afstand houdt. En vergeet niet: blijf altijd alert, samen met je buren!

Inbraakpreventietips:

  •      Op het (nacht)slot

Gaat je (even) weg? Draai dan alle deuren op het nachtslot en sluit de ramen af. Een deur die niet echt op slot is gedraaid, kan met namelijk eenvoudig worden geopend, bijvoorbeeld met een bankpasje.

  •  Tijdschakelaars

Langere tijd van huis? Sluit dan een of meer lampen aan op een tijdschakelaar, zodat jouw huis ’s avonds een paar uur verlicht is. Je kunt hiervoor ook Wi-Fi schakelaars en/of stekkers gebruiken.

  •  Buitenverlichting
buitenlamp 1
Een dief staat niet graag in het licht.

Plaats buitenverlichting met een bewegingssensor of lichtcel. Dieven voelen zich in het donker een stuk ongemakkelijker als er verlichting aanspringt.

  •  Hang- en sluitwerk

Door goed hang- en sluitwerk (SKG® of politiekeurmerk) maak je het voor dieven erg moeilijk het slot te forceren, waardoor zij er vaak van afzien om in te breken. Let op: sluit binnendeuren niet af. Dieven maken deze open met veel braakschade. Het is wel verstandig om tuinschuttingdeuren goed af te sluiten.