Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Een geweldig moment, de sleuteloverdracht…maar krijg je wel alle sleutels van de vorige bewoners? Het maakt niet uit of je in een villa of appartementje gaat wonen, het vervangen van je cilinders is altijd aan te raden bij verhuizen.

Tips

  1. Laat je woning controleren door een PKVW-expert. Een specialist kan aangeven of nieuwe sloten voldoende veiligheid bieden of dat er wellicht nog andere zwakke punten aan de woning zijn die aangepakt moeten worden.
  2. Wist je dat wanneer jouw huis veilig is bevonden je hiervoor een certificaat kunt krijgen? En dat dit certificaat bij een aantal verzekeraars voor een leuke korting op je inboedelverzekering kan zorgen? Check nu welk PKVW-bedrijf bij jou in de buurt zit.
sleuteloverdracht bij verhuizen

Verhuizen

Bij verhuizingen kom sowieso al heel wat kijken. Maar heb je ook nagedacht over de beveiliging van je huis? De makelaar, buren, vrienden, de schoonmaker, de klusjesman, dit zijn zo maar wat mensen die een sleutel zouden kunnen hebben van de woning waar jij nu eigenaar van bent. En wist je dat bijna 40% van de nieuwe eigenaren van een koophuis denkt niet alle sleutels te hebben ontvangen bij de overdracht van de woning?

Sleuteloverdacht

Veel mensen gaan er bij een sleuteloverdracht eigenlijk gewoon vanuit dat je alle uitgegeven sleutels van de vorige bewoner krijgt. Dat blijkt helaas niet altijd zo te zijn. Gemiddeld geven 8 van de 9 hoofdbewoners 2 sleutels aan derden. Denk daarbij aan (uitwonende) kind(eren) (46%), buren (37%) en (schoon)ouders (41%). Bij een verhuizing komen die dus veelal niet altijd allemaal retour.

Makelaar

Voor de aankoop­-makelaar is bij koophuizen een voorlichtende rol weggelegd: Hij of zij zou moeten wijzen op de noodzaak van nieuwe cilinders. Door meteen de cilinders bij alle sloten te vervangen, bestel je ze meteen gelijk-sluitend en heb je nog maar 1 sleutel nodig voor alle deuren. Neem dan ook de best beveiligde cilinder, voorzien van het SKG*** keurmerk. Als je dan toch met je sloten bezig bent, controleer dan ook je deurbeslag en het slot zelf.

40%

denkt niet alle sleutels te hebben gekregen