Veiligebuurt doet pilot bij Albert Heijn-winkels in Westervoort, Zwolle, Zeist en Den Bosch met buurtpreventie-app

Winkels promoten de Veiligebuurt app

Den Bosch, 19 februari 2018 – Buurtpreventie-app Veiligebuurt gaat samenwerken met vier Albert Heijn-winkels. Deze tech start-up wil de Nederlandse buurten veiliger maken door een innovatieve app die bewoners een krachtige tool geeft om zelf wat te doen aan de veiligheid in de wijk.

Albert Heijn wil mensen in de buurt een plek bieden waar zij elkaar kunnen ontmoeten en iets voor een ander kunnen doen.. Het doel van de samenwerking van AH met Veiligebuurt is om de binding in de buurt tussen bewoners groter te maken en hiermee bij te dragen aan een veiligere buurt. Veiligebuurt zal door posters gepromoot worden binnen de winkels.

Voor Veiligebuurt biedt deze samenwerking een betrouwbare partner en meer bekendheid in de buurt. Op deze manier wil Veiligebuurt zorgen dat meer dan 20% van alle huishoudens lokaal mee doen en gezamenlijk de buurt veiliger maken. Tim van Belkom, oprichter van Veiligebuurt.nl, is hier erg gelukkig mee. “Veiligheid is een verantwoordelijkheid van iedereen en het is geweldig dat Albert Heijn zich verbindt met Veiligebuurt. Hopelijk volgen er nog vele, zodat we gezamenlijk alle buurten leefbaarder en veiliger kunnen maken”.

Over Veiligebuurt Veiligebuurt is een app die de veiligheid in wijken verhoogt door burgers te verbinden met elkaar, met veiligheidsinstanties en moderne technieken zoals alarmsystemen. Burgers weten zo wat er speelt en kunnen indien nodig de hulp van hun buren inschakelen. Voor veiligheidsinstanties levert dit nuttige informatie over onveilige situaties op, waardoor ze slimmer en efficiënter kunnen werken. De app is beschikbaar voor iOS en Android en heeft inmiddels ruim 100.000 gebruikers. Veiligebuurt is haar product en dienstverlening doorlopend aan het ontwikkelen en komt daarmee steeds weer met nieuwe oplossingen. Zo kunnen gebruikers inmiddels alarmsystemen aan de app koppelen waardoor buren bij een alarm ook worden gewaarschuwd.