open

Het buurtpreventieteam van Veiligebuurt

Yves.png

Yves Verschueren

"Afgelopen jaren heb ik van dichtbij enkele zaken meegemaakt zoals: een inbraak, gewapende overval, overlast op straat, bedreigingen van buurtbewoner, gestolen fiets. Enkele voorbeelden waardoor ik heb ervaren (gelukkig niet allemaal in eigen persoon) hoe groot de impact van dergelijke gebeurtenissen op een mens kan zijn. Dit gaat van slecht slapen tot angst om alleen over straat te lopen. Wat kun je als burger meer dan alleen je woede uiten? Ik merkte dat veel mensen dezelfde ervaringen en gevoelens hadden. Maar zo weinig mensen die tot actie over gaan. Bij mij heeft dat ook zeker enkele jaren geduurd, tot ik nu tot een idee ben gekomen waar ik mij voor wil inzetten. Met Veiligebuurt wil ik een bijdrage leveren aan alle mensen die samen sterker zullen staan dan alleen."

Tim.jpg

Tim van Belkom

"Ik woon sinds enkele jaren in het centrum van Nijmegen en merk zelf dat het “buurtgevoel” minder sterk is, dan in de omgeving waar ik ben opgegroeid. Mensen kennen elkaar niet meer, weten weinig van elkaar en staan ook minder voor elkaar klaar. De individualisering is hier erg zichtbaar. Dit terwijl ik in de omgeving waar ik ben opgegroeid – en mijn ouders nog wonen – heb gemerkt hoe prettig een buurt kan zijn met veel sociale interactie. Het kennen en helpen van elkaar zorgt voor een prettige en veilige leefomgeving. Ik wil iedereen de mogelijkheid geven om zo’n buurt te creëren, zodat we vanuit individualisering ook de mogelijkheid hebben tot sociale interactie in de buurt. 

Hiernaast zit mijn intrinsieke motivatie op het waarmaken en het realiseren van concepten. Ik haal de meeste voldoening uit het begrijpen van klantbehoeftes en hier met eenvoudige toepassingen op inspelen en zo “iets” blijvends achterlaten waardoor mijn omgeving nog beter wordt."

Olivier.jpg

Olivier Kerckhoff

"Veiligheid was voor mij vooral iets wat ik vanuit mijn werk benaderde. In de financiële dienstverlening is het heel belangrijk om de gegevens goed te beschermen en beschikbaar te houden.

Sinds ik kinderen heb merk ik dat veiligheid ook thuis belangrijker wordt. En dan bedoel ik niet alleen een veilig thuis, maar ook een veilige buurt. Net als alle andere ouders wil ik dat mijn dochters veilig buiten kunnen spelen. Onlangs was er nog ‘een verdacht persoon’ die verschillende kinderen aansprak gespot. Samen met mijn buren hadden we deze persoon snel gevonden en in contact gebracht met de politie. Het is fijn om te merken hoe wij samen de buurt in de gaten houden, snel kunnen acteren en de buurt daadwerkelijk veiliger maken."

Deze website maakt gebruik van cookies.