open

Veelgestelde vragen

De Veiligebuurt App

 

Uitleg video's

aanmelden per email Veiligebuurt hier

aanmelden via Facebook Veiligebuurt hier

mensen uitnodigen voor Veiligebuurt hier

eigen groep starten in Veiligebuurt hier

jezelf aan groep toevoegen in Veiligebuurt hier

meldingen maken en verwijderen hier

meldingen en notificaties aanpassen in de Veiligebuurt app

deelnemers uit de buurt in de Veiligebuurt app

mensen toevoegen als beheerder in beheerde groep

opnieuw inloggen in de Veiligebuurt app

wachtwoordherstel in de Veiligebuurt app

Profielinformatie (naam, email) aanpassen in de Veiligebuurt app

Waarom moet ik kiezen voor de Veiligebuurt app? 

Privacy met stip op nummer één

Buurtpreventie apps zijn tegenwoordig met velen, maar desondanks blijft het overgrote deel van de burgers aarzelen over buurtpreventie. Het delen van je telefoonnummer en daarmee WhatsApp profiel incl. foto en status en emailadressen wordt door velen ervaren als – een terechte – drempel.

De Veiligebuurt App kun je net als alle andere apps donwloaden in de Play Store en je wordt op basis van je adres automatisch toegevoegd aan de juiste buurtgroepen. Emailadressen en telefoonnummers worden niet met jouw buren gedeeld.

Volledig gefocust op veiligheid

Buurtpreventie is het nummer één doel van Veiligebuurt. Is het je niet te doen om buurtactiviteiten maar wil je simpelweg op de hoogte blijven van de veiligheid, verdachte activiteiten en meldingen in jouw buurt? Dan is de Veiligebuurt App perfect voor jou. 

 

Blijft de Veligebuurt app gratis?

Ja. Voor de app-gebruiker blijft Veiligebuurt.nl altijd gratis.

Veiligheid is een basisbehoefte waar iedereen recht op heeft en daar werken wij graag aan mee. Veiligebuurt.nl bestaat door middel van investeringen vanuit de overheid omdat ook zij verbetering van veiligheid en het gevoel van veiligheid bij inwoners belangrijk vinden. Wij zijn bewust geen stichting omdat we dan altijd afhankelijk zullen blijven van investeringen van derden. Daarom zullen wij werken aan diensten voor de overheid en veiligheidsproducten waarmee het Veiligebuurt systeem op termijn zichzelf zal kunnen onderhouden.

Voor wie is deze buurtpreventie app?

Veiligebuurt.nl is voor iedereen die zich veilig binnen zijn of haar eigen buurt wilt voelen. Of je nu een actieve rol inneemt in een georganiseerd buurtpreventie team, een bezorgde en alerte buurtbewoner bent of als je liever simpelweg op de hoogte wilt blijven van alle activiteit in uw buurt en straat.

Wie zijn de mensen achter Veiligebuurt?

Tim van Belkom, Yves Verschueren en Olivier Kerckhoff zijn de founding fathers van Veiligebuurt.nl. Drie collega's die vanuit persoonlijke behoefte de veiligheid in de Nederlandse buurten willen verbeteren. Lees hier meer over het Veiligebuurt Team.

Wie kan ik contacteren voor vragen en opmerkingen?

Yves, Tim en Olivier helpen je graag bij vragen over de app, het promoten van buurtpreventie in jouw buurt, het contacten van je gemeente en meer. Je kan hen bereiken via support@veiligebuurt.nl.

 

Buurtpreventie groepen

 

Hoe vind ik de groep van mijn buurt & straat?

Bij het downloaden van de Veiligebuurt app wordt je gevraagd om jouw postcode en straat. Je wordt op basis de door jouw opgegeven informatie automatisch toegevoegd aan de juiste groepen van jouw buurt en straat.

Video uitleg aanmelden Veiligebuurt hier en Video uitleg aanmelden Veiligebuurt hier

Hoe kan ik buren en vrienden uitnodigen?

Via ‘deel de app met je buren’ kun je eenvoudig en snel een link delen met jouw buren en vrienden.

Video uitleg mensen uitnodigen voor Veiligebuurt hier

Hoe zet ik mijn contacten in de bestaande buurt app over naar Veiligebuurt?

Via ‘meer’ en 'nodig buren uit' kun je eenvoudig en snel een link delen met jouw contacten in een bestaande buurt app.

Video uitleg mensen uitnodigen voor Veiligebuurt hier

Hoe voeg ik mensen toe aan mijn beheerde groep

Als beheerder kan je ook mensen toevoegen aan jouw groep. Je doet dit vanuit jouw groep en gaat dan naar de groepsinstelling/-details (bovenste balk). Hier kan je daarna mensen uit jouw gemeente toevoegen aan jouw buurtgroep.

Video uitleg mensen toevoegen als beheerder voor beheerde groep in Veiligebuurt hier

Hoe start ik een eigen buurtpreventie initiatief?

U kunt zelf de App downloaden en met uw buren delen (zie bovenstaand). Het team van Veiligebuurt helpt u graag met het opzetten van een effectief buurtpreventie initiatief.

Wist u naast Veiligebuurt.nl ook uw gemeente manieren heeft om dergelijke initiatieven te ondersteunen? Neem contact ons op via buurtpreventie@veiligebuurt.nl en wij helpen u graag verder.

Video uitleg eigen groep starten in Veiligebuurt hier

Bij registratie wordt ik niet automatisch toegevoegd aan (de juiste) groepen

Alle gebruikers worden op basis van het door jou opgegeven adres automatisch toegevoegd aan de juiste groepen. Word jij niet toegevoegd aan de juiste buurtgesprekken? Dan is er waarschijnlijk sprake van een storing. Neem alsjeblieft contact op met ons via support@veiligebuurt.nl. Dank!

 

Meldingen in de Veiligebuurt App

 

Wat zijn discussies en meldingen?

Meldingen zijn groepsgesprekken. Deze vinden plaats binnen een groep. Het is makkelijk om een discussie aan te maken binnen de groep, waarbij standaard alle leden van die groep bereikt worden. Je hoeft dan niet telkens iedereen uit te nodigen. Je kunt meerdere discussies in een groep aanmaken waarbij je elke discussie een naam of onderwerp geeft. Hierdoor is het mogelijk binnen een groep meerdere onderwerpen in discussies te stoppen zonder dat iedereen door elkaar heen praat over verschillende onderwerpen. Ben je als gebruiker niet in elke melding geïnteresseerd dan kun je of de pushberichten uit zetten of jezelf uit de chat verwijderen. Je blijft dan wel lid van de groep en lid van de andere meldingen.

Video uitleg om meldingen te maken en te verwijderen hier

Wat zijn urgente meldingen?

Dit zijn berichten die je kunt aanmaken bij spoedgevallen. Dit kan een persoonlijk noodgeval zijn als je bijvoorbeeld bent gevallen en niet meer kunt opstaan. Of je bent misschien getuige van een overval. Je kiest een type incident, de locatie waar het incident plaatsvindt en maakt direct het spoed bericht aan. Dit bericht wordt verzonden naar iedereen in jouw groep. In sommige gemeenten wordt het bericht ook naar de wijkagent verstuurt. Per gemeente verschilt dit beleid. Het doel van deze berichten is enerzijds om hulp vragen voor jezelf of iemand anders en anderzijds om gevaarlijke of verdachte situaties aan je buurt te melden. Bel altijd eerst 112 als er nood is. Wij zijn niet verbonden aan 112, de hulpcentrale of de politie.

Video uitleg om meldingen te maken en te verwijderen hier

Waar kan ik misbruik van de app melden?

Alle gesprekken in de Veiligebuurt app zijn op eigen initiatief. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de informatie die je met elkaar deelt. Als je last hebt van illegale content of bijzonder overlast ervaart dan kan je dat opnemen met de beheerder van je chatgroep. Indien je er samen niet uit komt neem dan contact op met support@veiligebuurt.nl . Vermeld hierbij altijd je contactinformatie en bewijsmateriaal van de problemen die je ervaart. Stuur bijvoorbeeld schermafbeeldingen mee. 

Waarom krijg ik geen notificaties op mijn Huawei-telefoon?

Bij Huawei toestellen staan notificaties (van verschillende apps) vaak standaard uit. Zo los je dit op:
Stap 1. ga naar Systeeminstellingen (makkelijkst te bereiken door vanaf de bovenkant van je scherm naar beneden te vegen).
Stap 2. dan naar Geavanceerde Instellingen
Stap 3. dan naar Batterij Manager
Stap 4. dan naar Beschermde App Selectie
Stap 5. schuif de VeiligeBuurt-app naar aan (groen)
Lukt het nog nu nog niet? Stuur een e-mail naar support@veiligebuurt.nl en we proberen het voor je op te lossen.

Video uitleg voor meldingen en notificaties aanpassen in de Veiligebuurt app

Nieuwe groepen aanmaken

 

Hoe maak ik een groep aan?

Je gaat naar het actiescherm door op het + je te klikken rechtsboven in je scherm. Hier vind je alle acties zoals het aanmaken van een groep, het vinden van een groep of het aanmaken van chats.

Om een groep aan te maken kies je een bijbehorende locatie. Dit is nodig omdat op deze manier anderen je groep kunnen vinden. Ook geef je je de groep een naam zodat je herkenbaar bent. Desgewenst nodig je jouw contacten uit om deel te nemen in de groep. Je kiest zelf of je een openbare of een besloten groep aanmaakt. Openbare groepen zijn voor iedereen zichtbaar en toegankelijk. Besloten groepen zijn alleen toegankelijk nadat jij als beheerder toestemming hebt gegeven.

Video uitleg eigen groep starten in Veiligebuurt hier

Video uitleg jezelf aan groep toevoegen in Veiligebuurt hier

Wat is het verschil tussen een open, besloten en privé groep?

Open en Besloten groepen zijn door iedere app-gebruiker te vinden. Wanneer u wilt deelnemen aan een Besloten groep dient de eigenaar van de groep uw verzoek goed te keuren.

Een Privé groep stelt u samen op basis van uitnodigingen. Deze groep kunt u zonder uitnodiging niet vinden of aan deelnemen.

 

Mijn gegevens

 

Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Via het instellingen scherm kun je je gegevens wijzigen. Het instellingen scherm is te vinden onder de menu knop of door vanaf links het scherm in te vegen. 
Video uitleg voor wijzigen profielinformatie (naam, email)

Waarom willen jullie mijn e-mailadres weten?

Tijdens het aanmelden vragen wij je e-mail adres waarna we een code sturen. Dit doen we om te controleren dat je een mens bent en geen computerscript. Ook vinden wij Veiligheid een erg belangrijk onderwerp en willen wij een te hoge mate van anonimiteit voorkomen. In geval van nood kan een beheerder of Veiligebuurt zelf altijd contact met je opnemen. Jij bepaalt zelf welke gegevens je openbaar deelt met anderen, hier stellen wij je in niets verplicht. Zie ook onze algemene voorwaarden.

Zijn mijn gegevens veilig?

Jazeker. Veiligebuurt.nl gaat zorgvuldig om met alle data en in het speciaal met persoonsgegevens. Wij werken in de ontwikkeling van het systeem voortdurend aan up-to-date beveiliging van het systeem en de gegevens.

Hoe wis ik mijn account?

Indien je je account wilt verwijderen stuur een e-mail naar support@veiligebuurt.nl.

 

Functionaliteiten

 

Op welke toestellen werkt de Veiligebuurt App?

De Veiligebuurt.nl app werkt op Android, iOs en WindowsPhone. We zullen er altijd alles aan doen om compatibel te zijn  met de meest gebruikte toestellen. Mocht deze app bij u niet naar behoren werken? Laat ons dit dan weten via support@veiligebuurt.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.