open

De buurtpreventie app van Veiligebuurt

Buurtpreventie kan tot 30% van de inbraken voorkomen, maar voor velen zijn de huidige buurtpreventie oplossingen zowel een zegen als een bron van frustratie. Apps en whatsappgroepen worden dikwijls voor wissewasjes en reclame gebruikt terwijl ze bedoeld zijn om elkaar te waarschuwen in noodgevallen.

Gratis buurtpreventie app & anonieme deelname

De buurtpreventie app van Veiligebuurt is een gratis app en zal voor al onze gebruikers ook altijd gratis blijven. Zonder je telefoonnummer of emailadres te moeten delen met de gehele buurt word je automatisch toegewezen aan de juiste groep gebaseerd op de door jou opgegeven postcode – ook deze wordt uiteraard niet met andere gebruikers gedeeld.

App gedownload en nu? Wat is jouw rol binnen buurtpreventie?

Buurtpreventie met de Veiligebuurt app is eenvoudig en simpel. Krijg je een notificatie over een verdachte situatie in jouw buurt? Doe wat lichten aan, kijk even uit je raam en meld wat jij hebt gezien. Zie jij zelf iets verdachts? Maak dan een melding om zo jouw buren te activeren.

Een buurtpreventie team

Buurtpreventie teams, ook wel buurtwacht genoemd, zijn initiatieven van actieve bewoners die in actie komen om voornamelijk woninginbraken en overlast tegen te gaan. Deze buren worden geactiveerd wanneer jij of een andere gebruiker een melding maakt in de Veiligebuurt app.

Wijkagenten & initiatiefnemers

Veiligebuurt helpt initiatiefnemers van buurtpreventie teams en buurt apps de rest van de buurt te activeren. Hoe?

  • Een laagdrempelige applicatie die volledig gericht op veiligheid zodat buurtbewoners verdachte situaties kunnen melden
  • Delen van flyers om buren te informeren
  • Helpen budget bij gemeente vrij te maken voor buurtpreventie doeleinden

Ontdek hier hoe Veiligebuurt jou kan helpen.

De voordelen van buurtpreventie

Buurtpreventie heeft alles te maken met ogen en oren openhouden in je eigen belang en dat van je directe omgeving. Het doel van is dat bewoners er samen voor zorgen dat dieven, inbrekers en vernielers minder gemakkelijk de kans krijgen hun slag te slaan. Jouw signalen en die van anderen stellen de politie en de buurtbewoners in staat sneller en beter te reageren op verdachte situaties en incidenten.

Meer oren en ogen door buurtapps

Buurtapps helpen de buurtpreventie teams en de politie door meer ogen en oren met elkaar te verbinden. De Veiligebuurt app probeert dit zo eenvoudig mogelijk te maken door drempels als privacy en hoeveelheid activiteit in de app te verkleinen door;

  • jouw telefoonnummer en emailadres te beschermen en
  • activiteit in de app te restricten tot veiligheid van de buurt.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.