open

Waarom Veiligebuurt óók een buurt app startte

Hoewel het aantal inbraken en andere vergelijkbare ‘high impact’ incidenten dalen, stijgt het gevoel van onveiligheid. Het minder contact hebben met buren en het niet op de hoogte zijn van wat er in je directe woonomgeving gaande is heeft een enorme impact. Om die reden is de populariteit van buurtpreventie dan ook enorm gegroeid.

Waarom blijft de grote hoeveelheid van buren dan toch achter?

De waarde van buurtpreventie konden ook Yves, Tim en Olivier niet ontkennen. Zij hadden dan ook al snel de laatste apps gedownload en contact opgenomen met de lokale buurtpreventie initiatieven. Maar een groot deel van de buren bleef achter en kon niet overtuigd worden van deelname – terwijl de kracht van buurtpreventie afhankelijk is van het aantal deelnemers. Wat houdt deze mensen tegen en wat kunnen wij doen om ze alsnog te overtuigen?

Privacy & laagdrempelige deelname aan buurtpreventie

Het moeten delen van e-mailadressen, telefoonnummers en daarmee je WhatsApp profiel compleet met profielfoto en status met de gehele buurt is voor veel mensen een reden om niet deel te nemen. De Veiligebuurt-app haalt deze drempels weg door app-gebruikers op basis van de door hen opgegeven postcode en straat automatisch in de juiste groepen te plaatsen. Zodoende hoeft men niet langer op te zoeken wie de buurtpreventie-app beheert, hen te vragen hem of haar toe te voegen en blijft door het werken met een app je telefoonnummer afgeschermd.

Veiligheid vs. sociale buurtactiviteiten

Een tweede belangrijke reden voor buurtbewoners om niet deel te nemen aan buurt apps is de frequentie van berichten. Veel buurt applicaties gaan gepaard met een sociaal aspect waarin veel communicatie omtrent buurtactiviteiten in plaats vindt. Veiligebuurt positioneert zich als een app die zich volledig richt op veiligheid. De app is dan ook hoofdzakelijk bedoeld om eenvoudig meldingen te kunnen maken over verdachte situaties en hiermee de buurt te kunnen activeren en alarmeren.

Investeringen, samenwerkingen & de toekomst van buurtpreventie

Veiligebuurt werkt veel samen met gemeentes en probeert middels samenwerkingen met gemeentes en ook andere buurtpreventie-platforms buurtpreventie te versterken. Het ‘koppelen van’ geldt natuurlijk niet alleen voor buurtbewoners maar ook voor de buurtpreventie-intiatieven. Om de steeds veranderende samenleving met ontzettend veel verschillende persona’s te bereiken met buurtpreventie zullen alle krachten gebundeld moeten worden.

Het jonge Veiligebuurt heeft in zeer korte tijd enorme stappen gemaakt. De kracht van privacy, focus en laagdrempeligheid heeft zich bewezen door snel veel voorstanders te vinden. Investeringen helpen ons de app te verbeteren en de gebruikers van de Veiligebuurt app zo goed mogelijk te kunnen assisteren bij buurtpreventie.

Hoe houden wij jouw buurtpreventie app gratis?

De Veiligebuurt app is gratis en zal altijd gratis blijven. Maar hoe financieren wij het onderhoud en ontwikkeling van de app?

Investeringen

Zowel de overheid als enkele grote bedrijven hebben ontwikkeling van concepten ter verbetering van veiligheid als hoofddoel gesteld. Zij zien graag hoe nieuwe initiatieven het doen in een dynamische samenleving die lastig te faciliteren is.

Diensten voor gemeente en politie

Gemeente en politie zijn altijd op zoek naar een oplossing voor onveiligheid. Veiligebuurt probeert met haar app behalve inbraken te voorkomen en het veiligheidsgevoel te verbeteren ook criminaliteit te kunnen voorspellen. Het kunnen voorspellen van criminaliteit op basis van data-analyse is de volgende stap in het beveiligen van de buurten en het verbeteren van de rol van de politie en gemeente.

Extra diensten: koppel jouw alarmsysteem

Veiligebuurt zag de groeiende populariteit en acceptatie van ‘smart homes’ en vroeg zich af hoe dit buurtpreventie kon helpen. Dat kan op het gebied van alarmsystemen. Buurtpreventie heeft alles te maken met communicatie; melden en reageren. Gaat jouw gekoppelde alarmsysteem af? Dan komt er automatisch een melding in de Veiligebuurt app waardoor het buurtpreventieteam wordt geactiveerd.

Veiligebuurt kan door haar samenwerking met WoonVeilig een alarm-syteem voor een gereduceerde prijs aanbieden aan haar gebruikers. Vind hier de kortingscode en meer informatie over het alarmsysteem.

 

Het team van Veiligebuurt:

YvesVerschuerenVeiligeBuurt250x250.png

Yves Verschueren

Oprichter

"Afgelopen jaren heb ik van dichtbij enkele zaken meegemaakt zoals: een inbraak, gewapende overval, overlast op straat, bedreigingen van buurtbewoner, gestolen fiets. Enkele voorbeelden waardoor ik heb ervaren (gelukkig niet allemaal in eigen persoon) hoe groot de impact van dergelijke gebeurtenissen op een mens kan zijn. Dit gaat van slecht slapen tot angst om alleen over straat te lopen. Wat kun je als burger meer dan alleen je woede uiten? Ik merkte dat veel mensen dezelfde ervaringen en gevoelens hadden. Maar zo weinig mensen die tot actie over gaan. Bij mij heeft dat ook zeker enkele jaren geduurd, tot ik nu tot een idee ben gekomen waar ik mij voor wil inzetten. Met Veiligebuurt wil ik een bijdrage leveren aan alle mensen die samen sterker zullen staan dan alleen."

e-mail: yves@veiligebuurt.nl

TimvanBelkomMugshotWebsite.png

Tim van Belkom

Oprichter

"Ik woon sinds enkele jaren in het centrum van Nijmegen en merk zelf dat het “buurtgevoel” minder sterk is, dan in de omgeving waar ik ben opgegroeid. Mensen kennen elkaar niet meer, weten weinig van elkaar en staan ook minder voor elkaar klaar. De individualisering is hier erg zichtbaar. Dit terwijl ik in de omgeving waar ik ben opgegroeid – en mijn ouders nog wonen – heb gemerkt hoe prettig een buurt kan zijn met veel sociale interactie. Het kennen en helpen van elkaar zorgt voor een prettige en veilige leefomgeving. Ik wil iedereen de mogelijkheid geven om zo’n buurt te creëren, zodat we vanuit individualisering ook de mogelijkheid hebben tot sociale interactie in de buurt. 

Hiernaast zit mijn intrinsieke motivatie op het waarmaken en het realiseren van concepten. Ik haal de meeste voldoening uit het begrijpen van klantbehoeftes en hier met eenvoudige toepassingen op inspelen en zo “iets” blijvends achterlaten waardoor mijn omgeving nog beter wordt."

e-mail: tim@veiligebuurt.nl

Olivier.jpg

Olivier Kerckhoff

Oprichter

"Veiligheid was voor mij vooral iets wat ik vanuit mijn werk benaderde. In de financiële dienstverlening is het heel belangrijk om de gegevens goed te beschermen en beschikbaar te houden."

Sinds ik kinderen heb merk ik dat veiligheid ook thuis belangrijker wordt. En dan bedoel ik niet alleen een veilig thuis, maar ook een veilige buurt. Net als alle andere ouders wil ik dat mijn dochters veilig buiten kunnen spelen. Onlangs was er nog ‘een verdacht persoon’ die verschillende kinderen aansprak gespot. Samen met mijn buren hadden we deze persoon snel gevonden en in contact gebracht met de politie. Het is fijn om te merken hoe wij samen de buurt in de gaten houden, snel kunnen acteren en de buurt daadwerkelijk veiliger maken."

e-mail: olivier@veiligebuurt.nl

ObrianMcKenzieVeiligeBuurt250x250.png

Obrian Mc Kenzie

Machine learning en Data science

"Stop nooit met het doen waar je van houdt. Voor mij is dat mezelf verbeteren en nieuwe dingen leren"

Mijn hobby is het programmeren van applicaties die veel mensen gebruiken. Het geeft mij een goed gevoel als wat ik maak ook levens kan redden. Dit is waarom ik bij Veiligebuurt werk. Ik kan mensen helpen door mijn creativiteit los te laten. Dit werkt heel fijn en ik kom elke dag met een goed gevoel op kantoor.

e-mail: obrian@veiligebuurt.nl

NielsvandenBoogaartVeiligeBuurt250x250.png

Niels van den Boogaart

Front-end development

"Een app die crasht is erger dan langs de snelweg staan met autopech"

Op dinsdagmiddag pizza met de lunch, daar kun je me altijd voor bellen. 

e-mail: niels@veiligebuurt.nl

RickBeumersVeiligeBuurt250x250.png

Rick Beumers

Front-end development

"Google draait latitude en longitude om, heel verwarrend"

Debuggen en de gebruikers van de app een vlekkeloze ervaring geven, daar haal ik mijn energie uit. Bij buurtpreventie is vlot werkende technologie heel belangrijk. 

e-mail: rick@veiligebuurt.nl

KasperKleinBretelerVeiligeBuurt250x250.png

Kasper Klein Breteler

online marketing en growth hacking 

"Houd het simpel"

Elke dag nieuwe ervaringen op doen en ervan leren, dat is mijn motivatie. Experimenteren met nieuwe online kanalen en altijd de klantervaring in gedachten, zo werk ik. Veiligheid in je woonomgeving vind ik heel belangrijk. Ik heb zelf een inbraak bij me thuis ervaren en ik heb gemerkt dat niet zozeer de spullen die weg waren belangrijk waren, maar wel het onveilige gevoel dat er mensen rondlopen in je buurt die niet te vertrouwen zijn. Om andere mensen wel te kunnen vertrouwen is het fijn dat een tool als de Veiligebuurt-app helpt om het onveilige gevoel weg te nemen en daadwerkelijk ook de boeven te vangen. Nog fijner is het dat ik zelf mag meewerken aan deze app met een superteam van gemotiveerde specialisten.

e-mail: kasper@veiligebuurt.nl

JeroenBontjeVeiligeBuurt250x250.png

Jeroen Bontje

Public relations

"Goede content is klaar voor de pers"

Je veilig kunnen voelen in je eigen buurt is een basisbehoefte en daarom vind ik dat, zeker in Nederland, niemand zich onveilig zou mogen voelen in de eigen buurt. Ik vind het mooi om daar met het Veiligebuurt team en onze slimme technologie elke dag een steentje aan bij te kunnen dragen

e-mail: jeroen@veiligebuurt.nl

KorstiaanZandvlietVeiligeBuurt250x250.png

Korstiaan Zandvliet

Strategische partnerships en financiering

"When you gamble with safety you bet your life"

Mijn motivatie om bij Veiligebuurt betrokken te zijn is simpel. In Nederland voelt nog steeds een kwart van alle mensen zich onveilig. Dit is iets wat ik wil veranderen door middel van interessante partnerships met grote en kleine bedrijven. Hierdoor is Veiligebuurt de spil in het creëren van een veiliger Nederland met de nieuwste methoden en technieken.

e-mail: korstiaan@veiligebuurt.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.