Over ons

We maken de wereld veiliger,
1 buurt per keer.

Waarom Veiligebuurt óók een buurt app startte

Hoewel het aantal inbraken en andere vergelijkbare ‘high impact’ incidenten dalen, stijgt het gevoel van onveiligheid. Het minder contact hebben met buren en het niet op de hoogte zijn van wat er in je directe woonomgeving gaande is heeft een enorme impact. Om die reden is de populariteit van buurtpreventie dan ook enorm gegroeid.

Waarom blijft de grote hoeveelheid van buren dan toch achter?

De waarde van buurtpreventie konden ook Yves, Tim en Olivier niet ontkennen. Zij hadden dan ook al snel de laatste apps gedownload en contact opgenomen met de lokale buurtpreventie initiatieven. Maar een groot deel van de buren bleef achter en kon niet overtuigd worden van deelname – terwijl de kracht van buurtpreventie afhankelijk is van het aantal deelnemers. Wat houdt deze mensen tegen en wat kunnen wij doen om ze alsnog te overtuigen?

Privacy & laagdrempelige deelname aan buurtpreventie

Het moeten delen van e-mailadressen, telefoonnummers en daarmee je WhatsApp profiel compleet met profielfoto en status met de gehele buurt is voor veel mensen een reden om niet deel te nemen. De Veiligebuurt-app haalt deze drempels weg door app-gebruikers op basis van de door hen opgegeven postcode en straat automatisch in de juiste groepen te plaatsen. Zodoende hoeft men niet langer op te zoeken wie de buurtpreventie-app beheert, hen te vragen hem of haar toe te voegen en blijft door het werken met een app je telefoonnummer afgeschermd.

Veiligheid vs. sociale buurtactiviteiten

Een tweede belangrijke reden voor buurtbewoners om niet deel te nemen aan buurt apps is de frequentie van berichten. Veel buurt applicaties gaan gepaard met een sociaal aspect waarin veel communicatie omtrent buurtactiviteiten in plaats vindt. Veiligebuurt positioneert zich als een app die zich volledig richt op veiligheid. De app is dan ook hoofdzakelijk bedoeld om eenvoudig meldingen te kunnen maken over verdachte situaties en hiermee de buurt te kunnen activeren en alarmeren.

Investeringen, samenwerkingen & de toekomst van buurtpreventie

Veiligebuurt werkt veel samen met gemeentes en probeert middels samenwerkingen met gemeentes en ook andere buurtpreventie-platforms buurtpreventie te versterken. Het ‘koppelen van’ geldt natuurlijk niet alleen voor buurtbewoners maar ook voor de buurtpreventie-intiatieven. Om de steeds veranderende samenleving met ontzettend veel verschillende persona’s te bereiken met buurtpreventie zullen alle krachten gebundeld moeten worden.

Het jonge Veiligebuurt heeft in zeer korte tijd enorme stappen gemaakt. De kracht van privacy, focus en laagdrempeligheid heeft zich bewezen door snel veel voorstanders te vinden. Investeringen helpen ons de app te verbeteren en de gebruikers van de Veiligebuurt app zo goed mogelijk te kunnen assisteren bij buurtpreventie.

Het Team

We zijn een klein team van enthousiastelingen met zeer diverse achtergronden. Alles wat we nodig hebben om Veiligebuurt impact te laten maken in Nederland en daarbuiten. Momenteel werken de programmeurs aan de ontwikkeling van de app, hebben we aandacht voor communicatie en marketing om onze leden te ondersteunen en zoveel mogelijk buurten aan te sluiten en zijn we druk met het sluiten van partnerships om deze doelen te bereiken.

team members

Onze Partners

Niemand kan alleen de wereld aan! Daarom zijn wij erg blij dat er enkele partners op hun eigen wijze bijdragen aan ons succes. Of het nu gaat om development kennis, financiering of advies, onze dank gaat uit naar deze partijen.

Zullen we samenwerken!?

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.