open

De wijkagent heeft een cruciale rol bij de opsporing in gesloten gemeenschappen

6 november 2017 in Laatste nieuws - 0 reactie(s)

Onderzoek rol wijkagent in hechte buurten

Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Politie en Wetenschap. In hechte gemeenschappen is er vaak een historische terughoudenheid naar opsporingsambtenaren (onderzocht zijn: het West-Brabantse Sint Willebrord, de Vogeltjesbuurt in Tilburg, de stadsbuurt Ondiep in Utrecht, Volendam en de stadsbuurt Enschede-Wesselerbrink).

Wijkagent moet ook voor de buurt deugen

Het is moeilijk om informatie uit deze buurten te halen zonder hulp van een wijkagent. Deze wijkagent moet daarbij niet alleen goed zijn in de ogen van de recherche, maar ook in de ogen van de bewoners. Dat betekent dat deze wijkagent voldoet aan dit profiel: "betrokken, kent de lokale ongeschreven codes en mores én maakt het de gemeenschap niet te lastig".

Buurtpreventie door samenwerking wijkagent en gemeenschap

Buurtpreventie apps zoals VeiligeBuurt.nl kunnen de bewoners en de wijkagenten helpen nader tot elkaar te komen, doordat het makkelijker wordt om informatie uit te wisselen van bijvoorbeeld pogingen tot inbraak. Heeft jouw buurt een goede relatie met de wijkagent? En op welke manieren zou je dit kunnen verbeteren? Laat het weten door te reageren op onze Facebook-pagina. Weet je niet welke wijkagent in jouw buurt actief is? Kijk dan hier.

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.