Omdat elke seconde telt! Veiligebuurt heeft als missie buurten veiliger maken. Dat gaat niet alleen over de preventie van inbraken we willen meer dan dat. Daarom werken we nu aan onze eerste toevoeging namelijk brandpreventie! Roost maakt je brandmelder slim.

We zijn erg benieuwd naar jouw mening. Scroll helemaal naar beneden om je reactie achter te laten waarom je wel of niet een slimme brandmelder zou willen. Of klik hier om snel naar de reacties te gaan.

In Nederland hebben we het geluk van een goed uitgeruste brandweer. Met streng toezicht en gemotiveerde brandweer mannen en vrouwen wordt er hard gewerkt aan snellere reactie tijden, optimale inzetbaarheid en het redden van zoveel mogelijk levens. Eén element hebben ze echter geen invloed op… de tijd die het duurt voordat ze een melding ontvangen. Dan heb ik het niet over de vele valse meldingen, meestal van geautomatiseerde systemen.

Er zijn geen exacte cijfers bekend over de tijd die verstrijkt tussen het ontstaan van een brand en wanneer iemand deze brand meld bij de hulpdiensten. Wel weten we dat voor de slachtoffers, dodelijk en niet dodelijk het dus klaarblijkelijk te laat was. In de levensbedreigende branden is de bewoner of slachtoffer vaak zelf niet in staat om alarm te slaan. Buren of omstanders zijn onmisbaar als we deze levens willen redden. Daarom werkt Veiligebuurt nu een plan uit om buren direct te waarschuwen bij de eerste signalen van een brand.

Meer dan 2 doden per week

Slimme brandmelders zijn duur en lastig te installeren. Je hebt een abonnement nodig bij een meldkamer… niks voor jou!? … FOUT !! Jouw brandmelder MAAK je slim met deze slimme batterij van Roost!

Werkt op ALLE brandmelders met een 9-volt blokbatterij. Heb jij al één of enkele brandmelders in je woning? Of zijn ze aan vervanging toe? Geef geen “honderden” euro’s uit aan een duur systeem. Een standaard brandmelder uit je lokale bouwmarkt maak je slim door deze batterij erin te stoppen. Jouw brandmelder is dankzij deze batterij verbonden met het internet en je smartphone via de Roost app. Zo krijg je via je telefoon belangrijke meldingen van je brandmelder, ook als je niet thuis bent. Zelfs kun je andere mensen toegang geven zodat deze ook een melding ontvangen als er bij jouw iets mis is.

Daarnaast zijn wij nu met Roost in gesprek om de Veiligebuurt app te koppelen. Indien hier genoeg animo voor is dan bouwen wij die koppeling later deze zomer. Antwoord de poll: Wil jij dat je buren gewaarschuwd worden als jouw brandmelder af gaat?

Notificatie als de batterij bijna leeg is.

Dan ben je er optijd bij.

Smartphone notificatie als je niet thuis bent.

Kan jouw rookmelder dat ook?

Alarmeert je buurman of andere contactpersonen.

Zo sta je er niet alleen voor.

Vals alarm zet je uit via de app.

Tosti aangebrand? Met je keukentrapje naar je rookmelder klimmen, dat hoeft dus niet meer.

Lees ook deze Nederlandse review: https://www.apparata.nl/nieuws/roost-geef-je-rookmelder-een-upgrade-met-deze-batterij-10235

Check de webshop of je nog mee kunt doen met de voorverkoop van de Roost batterij. Bij voldoende aanmeldingen gaan we in ieder geval een aantal stuks importeren.

Laat hieronder je reactie achter.