open

Met Koningsdag wordt er anderhalf tot twee keer meer ingebroken

26 april 2017 in Blogs - 0 reactie(s)

RTL Nieuws, Metro en ook verscheidene lokale nieuwsstations waarschuwen ons: “Maak het de inbreker niet te gemakkelijk”. Een logisch iets, maar toch blijkt dat er tijdens deze heugelijke dag bijna twee keer zoveel wordt ingebroken. Buurtpreventie kan dit terugdringen!

Is een koude Koningsdag een zegen voor het buurtpreventie team?

Helaas. De weergoden zijn ons morgen niet gezind en meerdere bronnen melden dat we ons moeten voorbereiden op een koude en natte Koningsdag. Ondanks dat dat de meeste Nederlanders niet tegenhoudt, zullen er toch meer mensen thuis blijven in vergelijking met een zonnige Koningsdag. Maar meer thuisblijvers betekent meer ogen die het buurtpreventie team in jouw buurt kunnen helpen.

Slechts 13% van de inbrekers slaat ’s nachts toe

Volg jij het buurtpreventie initiatief Veiligebuurt aandachtig? Dan heb je ongetwijfeld onze eerdere berichten omtrent fabels over woninginbraken gelezen. Eén van de meest opvallende feiten waar veel burgers, inclusief het Veiligebuurt Team, zich over verbaasden is dat slechts 13 procent van de inbrekers ’s nachts toeslaat. Dat wetende maakt de piek in inbraken op Koningsdag verklaarbaar; immers zijn ontzettend veel mensen juist die dag overdag niet thuis.

Inbraken voorkomen vóór schade toegebracht wordt

Goed verzekeren. Ja, zeker een noodzaak! Maar voorkomt diezelfde verzekering een inbraak en bijbehorende schade? Nee. Buurtpreventie tracht inbraken te voorkomen door zichtbare aanwezigheid op straat, ingrijpen bij verdachte situaties en het snel reageren op meldingen. Daarnaast helpt het team de politie bij het opsporen van de dader en het (sneller) aanleveren van meer bewijs zodat ook justitie effeciënter en effectiever haar werk kan doen.

Jij kan het buurtpreventie team in jouw buurt eenvoudig helpen

Jij wil een veilige buurt maar hebt weinig vrije tijd en wellicht het gevoel dat je te weinig buren kent? Met de Veiligebuurt app word je automatisch toegevoegd aan de juiste groepen die relevant zijn voor jou. Als er geen verdachte activiteit in jouw buurt plaatsvindt, blijft de app stil en hoef je je nergens druk om te maken. Zie jij zelf iets verdachts? Maak dan een melding en activeer op die manier jouw buren en het buurtpreventie team. Help jezelf én je buren met het veilig maken en houden van je eigen buurt.

Eenvoudig en snel voorbereiden voor Koningsdag 2017

Zelfs een dag van te voren kun jij je aansluiten bij het buurtpreventie initiatief in jouw buurt. Anoniem en zonder sociale verplichtingen.

  1. Download de app
  2. Je wordt automatisch toegevoegd aan de voor jou relevante groep
  3. Je ontvangt een melding als er verdachte activiteit in jouw straat plaatsvindt

Ben jij de eerste? Geen zorgen! Veiligebuurt doet meer dan het faciliteren van een app, wij helpen buurten in het opzetten van buurtpreventie teams. Het is een kwestie van tijd voordat de initiatiefnemers van jouw straat opstaan.

De toekomst van de buurtpreventie app

Veiligebuurt heeft met haar applicatie een aanzienlijke investering binnengehaald. Dinsdag maakten wij bekend dat innogy vanuit haar Innovation Hub een half miljoen euro investeert in de Nederlandse safety start-up. Een bedrag waar wij enorme stappen op het gebied van app development kunnen zetten.

De buurtpreventie app zal de komende 12 maanden geweldige veranderingen doorgaan. Een fantastische gebruikerservaring staat met stip bovenaan ons prioriteitenlijstje. Regelmatig gaan we met buurtpreventie teams in gesprek over de app en wat voor veranderingen zij graag zouden willen zien. Heb jij ook een waardevolle suggestie? Laat hieronder een reactie achter!

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.