open

Ken jij onze IT held al? Olivier verbetert jouw app ervaring

14 april 2017 in Over Veiligebuurt - 0 reactie(s)

Olivier Kerckhoff is gepassioneerd over het toevoegen van Technology aan het DNA van een organisatie. Bij onder andere ING en Essent heeft hij enorm veel ervaring mogen opdoen op IT gebied – zowel in de ontwikkeling zelf als het samenwerken met partners op IT vlak. Een probleemoplossende teamlid die graag dingen doorgrondt en uitvogelt. De perfecte toevoeging aan het snelst groeiende buurtpreventie initiatief wat Yves en Tim betreft. 

Olivier, wat is veiligheid voor jou?

“Veiligheid was voor mij vooral iets wat ik vanuit mijn werk benaderde. In de financiële dienstverlening is het heel belangrijk om de gegevens goed te beschermen en beschikbaar te houden. 

Sinds ik kinderen heb merk ik dat veiligheid ook thuis belangrijker wordt. En dan bedoel ik niet alleen een veilig thuis, maar ook een veilige buurt. Net als alle andere ouders wil ik dat mijn dochters veilig buiten kunnen spelen. Onlangs was er nog ‘een verdacht persoon’ die verschillende kinderen aansprak gespot. Samen met mijn buren hadden we deze persoon snel gevonden en in contact gebracht met de politie. Het is fijn om te merken hoe wij samen de buurt in de gaten houden, snel kunnen acteren en de buurt daadwerkelijk veiliger maken.” 

Hoe kwam je bij Veiligbuurt.nl terecht?

“Jij hebt toch verstand van IT?”, vroegen Tim en Yves. Ik keek toen al snel een paar weken mee en kon veel later het enthousiasme van de heren en de potentie van het buurtpreventie initiatief niet meer negeren. Zo begon mijn nieuwste uitdaging; de kostbare IT ontwikkeling bij een concurrerende en innovatieve start-up.” 

Waarom de overstap van corporate naar start-up?

“De start-up is niet alleen een unieke ervaring maar geeft me tevens veel energie. Elke dag leren we weer iets nieuws en coachen elkaar om het beste eruit te halen. Ondanks vele uitdagingen die start-ups meemaken vind ik het belangrijk om directer bij te kunnen dragen aan een ‘klant resultaat’. Voorheen stond ik vanuit mijn rol in het bedrijfsleven vaak wat verder weg van de eindgebruiker. 

Daarnaast geloof ik echt in wat we willen bereiken en wat we het buurtpreventie initiatief voor de samenleving kan doen. Veiligheid is de basis behoefte van iedereen en daar direct aan kunnen bijdragen vind ik niet alleen mooi, maar ook noodzakelijk.” 

Wat maakt het buurtpreventie team bij Veiligebuurt.nl zo compleet met jou als lid?

“Allereerst een brok aan ervaring op IT gebied. Als kind haalde ik al mijn speelgoed uit elkaar om er vervolgens iets nieuws van te maken. Eigenlijk doe ik dat nog steeds, maar dan met organisaties. 

Als persoon breng ik wat rust en relativering in het team. Het enthousiasme van Yves en Tim met realisme confronteren door het verder vooruit denken over de implicaties van de besluiten die we nemen. Qua persoonlijkheden lijken we elkaar perfect aan te vullen.” 

En wat mag de app gebruiker verwachten?

“Het afgelopen jaar zijn er enorme stappen gemaakt die uiteraard gepaard gingen met even grote uitdagingen. Dit jaar mag de app gebruiker een steeds verbeterende app verwachten. Niet alleen blijven wij werken aan de basis functies van de buurtpreventie app, maar zullen wij ook steeds meer koppelingen met alarmsystemen introduceren. 

De droom die we hebben is dat de Veiligebuurt.nl App hét platform voor buurtveiligheid in Nederland en daarbuiten wordt. We hebben al meer dan 10.000 actieve gebruikers en groepen, zijn een pilot gestart in Duitsland en de Engelse versie voor andere landen is bijna af.” 

Hoe kunnen wij jou en je uitdagingen bij Veiligebuurt blijven volgen?

“Zowel via onze maandelijkse nieuwsbrief, Facebook, Twitter en LinkedIn hou ik, en de rest van het team, jou en de andere app gebruikers op de hoogte. Regelmatig delen wij updates omtrent:

  • De nieuwste functies binnen de buurtpreventie app
  • Inzichten van de meest belangrijke spelers binnen het thema veiligheid en buurtpreventie
  • Ervaringen van onze app gebruikers en partners

En vanzelfsprekend kun je ook middels één van deze kanalen bij ons terecht met vragen en opmerkingen.”

Olivier.jpg
Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.