open

Is jouw huis flipper-veilig?

27 februari 2018 in Preventie Tips - 0 reactie(s)

Flipperen? Het is geen spelletje maar een populaire inbraakmethode.

 

Afgelopen week hebben we aan enkele van Veiligebuurt gebruikers de volgende vraag gesteld: Is jouw huis Flipper-veilig? Na 7000 reacties is het resultaat als volgt:

 

Goed om te zien dat 43% van jullie al maatregelen heeft getroffen tegen flipperen. Voor de rest zetten we graag nog wat informatie op een rijtje.

 

Wat is “flipperen”?

Met een stuk plastic wordt aan de buitenkant de sleuf van het slot teruggedrukt, dit noemt men flipperen. Je hoeft dus James Bond niet te zijn om met een creditcard een deur te openen maar een beetje ervaren inbreker gebruikt speciale plastic kaarten en is binnen enkele tellen binnen.

 

Hoe vaak komt het voor?

Het aantal inbraken ligt nu rond ca 50.000 in een jaar. Dit volgens officiële politiegegevens. Wij willen daarbij wel de urgentie benadrukken van het doen van aangiftes. Uit gegevens van andere instanties blijkt namelijk dat de meldingsbereidheid erg is gedaald en vele misdrijven dus niet eens geregistreerd worden. Zo zou het kunnen dat het aantal inbreken stiekem wel is gestegen in plaats van gedaald. Door geen aangifte te doen geven we de politie ook de verkeerde signalen, dus doe altijd aangifte!

 

Flipperen is erg laagdrempelig en voor de ‘gelegenheidsinbreker’ een snelle poging waard. Er zijn geen exacte cijfers hoe vaak dit voorkomt maar wel is duidelijk dat het om significante aantallen gaat.

 

Wat kan ik tegen het flipperen doen?

Draai altijd de deur op slot, dus niet alleen dichttrekken. Dit maakt het meteen een stuk moeilijker, maar niet onmogelijk. Een anti-inbraakstrip is een goed preventiemiddel. Deze voorkomt ook vaak dat met een koevoet de deur opengebroken wordt.

 

Zelf zijn wij voorstander van deze voordeurbeveiliger, speciaal tegen het flipperen. Andere producten zoals een anti-inbraakstrip zijn een stuk duurder en veel meer werk om te installeren. Bovendien blijft het uiterlijk van je deur met deze voordeurbeveiliger ongewijzigd, je ziet ‘m niet zitten.

 

 

 

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.