open

Buurtpreventie speelt belangrijke rol bij opsporing vermiste kinderen

12 september 2017 0 reactie(s)

Buurtpreventie bewijst zich nogmaals als enorm waardevol

Afgelopen weekend speelden medewerkers van het buurtpreventieteam M-buurt in Tilburg een enorme rol bij het opsporen van drie vermiste kinderen. Burgernet, een initiatief die door veel burgers wordt gebruikt om snel informatie met elkaar te delen, stuurde een bericht rond over drie vermiste jonge kinderen. Het buurtpreventieteam M-buurt reageerde onmiddellijk.

Terwijl een aantal van de leden druk zocht bij het Reeshofpark en anderen meteen naar het huisadres van de moeder van de vermiste jongeren reden, zag een lid van hetzelfde team de kinderen lopen bij het station. Deze waarschuwde meteen de politie die hen vervolgens oppikte en naar bracht.

“Dit geeft maar weer aan hoe belangrijk het werk van de buurpreventie is”, benadrukt Ton Evers – hoofdbeheerder van verschillende buurtpreventiepagina’s in Tilburg.

Tim, Yves & Olivier: “Buurtpreventie moet te allen tijde gesteund worden”

Buurtpreventie wordt in veel gemeentes, ten onrechte, onderschat en zelfs wanneer deze initiatieven wel als waardevol worden gezien kunnen zij in de meeste gevallen niet rekenen op steun van de gemeente. “Veiligebuurt is een veiligheidsapp die buurtpreventie vele malen makkelijker maakt. De tijd van de initiatiefnemers en de meest actieve buren is waardevol en die proberen wij dan ook zo goed mogelijk te ondersteunen. Het volgen en managen van meldingen wordt eenvoudiger en overzichtelijker – en wel op zo’n manier dat zij zo snel mogelijk enorm waardevolle informatie kunnen delen met buren, de wijkagent, de politie en de gemeente.

Tim, Olivier, Yves van Veiligebuurt

“Er wordt hard gewerkt aan een grote verbeteringslag”

De ontwikkeling van de veiligheidsapp van Veiligebuurt staat nooit stil. “Ons team werkt ontzettend hard aan verbeteringen en een aantal nieuwe functies die buurtpreventie moet verrijken. Functies die bijvoorbeeld de kwaliteit van signalementen enorm verbetert.” De verwachting is dat dit najaar de nieuwste versie van de Veiligebuurt App wordt gelanceerd. Via Facebook, Twitter en LinkedIn houden wij onze gebruikers en volgers op de hoogte.

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.