open

Eindhoven neemt buurtpreventie niet serieus

10 augustus 2017 in In de Media - 0 reactie(s)

60 buurtpreventieteams en niemand die hen helpt

In Eindhoven zijn meer dan 60 buurtpreventieteams actief. Buurtbewoners hebben onder het mom van zelfredzaamheid de handen ineen geslagen om zo de inbraken aanzienlijk terug te dringen. Maar op steun van de gemeente hoeven zij niet te rekenen. In het voorstel van de Eindhovense burgemeester John Jorritsma betreft de veiligheid wordt geen woord gerept over buurtpreventie.

5 bewonersorganisaties trekken aan de bel

Dorpsraad Acht, Leefbaarheidsteam Achtse Barrier, wijkvereniging Blixembosch, buurtpreventieteam Heesterakker en buurtpreventieteam Woenselse Heide hebben een gezamenlijke brief opgesteld waarin zij wijzen op de successen van deze teams. “Het aantal woninginbraken is flink gedaald en dat is mede te danken aan de zichtbare aanwezigheid van de buurtpreventieteams”. Een logisch feit omdat buurtpreventieteams een belangrijke rol spelen bij het vroegtijdig signaleren van verdachte personen en activiteit. Politie kan met de oren en ogen van de buurt beter, sneller en gerichter acteren.

De wensen van de buurtpreventieteams

“Als het aan de 5 organisaties ligt worden de buurtpreventieteams beter betrokken bij het Eindhovense veiligheidsbeleid. Een van de wensen is het aantal uren dat op het stadhuis wordt besteed aan de begeleiding van de 60 teams met in totaal 1100 deelnemers flink uit te breiden. Op het moment, is dat slechtst 4 uur per week.”

Maar ook budget wordt aangestipt. Per team is er een subsidie van 300 euro beschikbaar voor communicatie- en organisatiedoeleinden. De initiatiefnemers zien dit bedrag graag wat hoger.

Tim van Belkom: buurtpreventieteams mogen niet langer genegeerd worden

Tim, Yves en Olivier geloven als geen ander in buurtpreventie – de cijfers liegen immers niet. Zonder buurtpreventie zijn er 30 tot 50% meer inbraken. “De veiligheidsapp van Veiligebuurt moet het leven van de initiatiefnemers en de deelnemers vele malen eenvoudiger maken. Het succes van buurtpreventie mag niet langer genegeerd worden en moet juist gesteund worden."

Ontdek de rechttoe rechtaan Veiligebuurt app:

Jij wilt alleen een bericht als er daadwerkelijk wordt ingebroken of verdachte personen zijn gesignaleerd?

Dat is exact hoe de Veiligebuurt app werkt. Simpel, doelgericht en gericht op veiligheid. Ontvang jij een ‘alert’ dan weet je zeker dat de veiligheid in jouw buurt betreft.

Jij wilt als initiatiefnemer meerdere gesprekken kunnen voeren met geselecteerde buren zodat je niet iedereen hoeft te storen?

Simpel. Je kunt eenvoudig meerdere gesprekken voeren in de app. Wil jij een aparte groep met actieve bewoners? Wil je een chat speciaal met de wijkagenten en gemeenteraadsleden? Alles kan.

Aanmelden was nog nooit zo eenvoudig

  • Eenvoudig te downloaden in alle appstores
  • Automatisch toegevoegd worden aan de juiste (bestaande) groepen
Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.