open

Buurtpreventie controlebericht

3 juli 2017 in Over Veiligebuurt - 0 reactie(s)

 

Elke eerste maandag van de maand worden verschillende veiligheidsalarmen getest. Het alom bekende luchtalarm maar ook de groots aangekondigde NL-Alert controle kent bijna iedereen. In een paar seconden tijd worden de grootste en meest belangrijke alarmen getest.

Waarom stuurt Veiligebuurt mij een controlebericht?

Correct ingestelde telefoons

Veiligebuurt controleert elke maand of elke gebruiker zijn of haar telefoon juist heeft ingesteld zodat zij belangrijke Alerts van hun buren en politie ontvangen. Hoewel veel smartphones automatisch correct zijn ingesteld, is er nog een aanzienlijke groep die een instelling moeten aanpassen. Gelukkig een eenvoudige handeling die zo gedaan is;

Instellingen > Geavanceerde instellingen > Batterijmanager > Beschermde Apps > Vink Veiligebuurt AAN

Heeft een dergelijke instelling impact op mijn batterij?

Ja, maar geen grote impact. Veiligebuurt werkt namelijk niet met GPS en de app heeft o.a. om die reden nauwelijks impact op het batterijverbruik van jouw telefoon.

De Veiligebuurt App werkt

Het is als gebruiker van een app waar veiligheid centraal staat fijn om te weten dat deze naar behoren werkt. Hoewel een controlebericht vooral bedoelt is om te controleren of jouw telefoon nog juist staat ingesteld, mag je een dergelijk controlebericht ook zien als een bevestiging dat de Veiligebuurt App functioneert.

Ik heb geen controlebericht ontvangen

Heb jij geen controlebericht van de Veiligebuurt app ontvangen? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. Jij maakt gebruik van een iPhone. Dit eerste controlebericht is voor nu alleen naar gebruikers met een android telefoon verzonden.
  2. Jouw telefoon is nog niet correct ingesteld.

Ik weet niet hoe ik mijn telefoon correct moet instellen

Kom je er niet uit met het instellen van jouw telefoon? Wij helpen je graag. Laat ons per mail weten welke telefoon en app versie je gebruikt. App versie vind je onderaan het menu.

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.