open

Korting op jouw inboedelverzekering met een Politie Keurmerk certificaat

12 juli 2017 in Preventie Tips - 0 reactie(s)

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor huizen die voldoende beschermt zijn tegen inbraken. De eisen waar een woning aan moet voldoen zorgen ervoor dat een inbreker vele malen lastiger een huis binnenkomt. Een inbreker kiest in een dergelijk geval niet voor de extra moeite omdat een langere tijd een raam of deur proberen te forceren uiteraard opvalt wat de pakkans enorm vergroot.

De eisen, in het kort;

  • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

De voordelen van een PKVW-certificaat

  • 90% minder kans op een inbraak
  • Behalve inbraakpreventie, wordt je huis ook gecontroleerd op brandveiligheid en de verlichting in en om het huis nagekeken
  • Korting op de inboedelverzekering
  • Een betrouwbaar expert controleert jouw woning

Een certificaat aanvragen doe je zo

Stap 1

Zoek een expert via deze link die bij jouw thuis langskomt om de woning te controleren. Let op: soms zijn hier kosten aan verbonden – deze kun je eenvoudig navragen bij de expert.

Stap 2

Wanneer een woning bijvoorbeeld niet de juiste sluitwerken blijkt te hebben kun je met de expert afspreken dat hij deze monteert of dat je het zelf doet.

Stap 3

Heb jij nieuwe sloten laten monteren? Dan wordt er een tweede controle uitgevoerd om te kijken of de woning een PKVW-certificaat verdient.

Stap 4

Vergeet na het ontvangen van je certificaat niet bij de verzekering te informeren naar de korting op je inboedelverzekering. De verzekeraars geven de korting zolang het certificaat geldig is.

Hoelang is een certificaat geldig?

10 jaar. En na deze 10 jaar kun je via dezelfde weg een nieuwe certificaat aanvragen. Je woning wordt dan uiteraard opnieuw bekeken door een expert. Slaagt jouw woning voor de test? Dan plaatst de expert opnieuw een sticker op het raam na het overhandigen van het certificaat.

PS. Wist jij dat je extra stickers kunt opvragen bij de expert? Zo kun je bij elke deur, en dus elke kant van het huis kenbaar maken dat jouw woning goed is beveiligd.

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.