open

Buurtpreventie tip: verlicht de brandgangen

29 juni 2017 in Preventie Tips - 0 reactie(s)

Buurtpreventie draait zoals de naam al doet vermoeden om het voorkomen van inbraken. Het verlichten van je huis en omgeving is een van de meest succesvolste manieren om inbraken en beroving te voorkomen. Velen denken niet aan het verlichten van de brandgangen terwijl deze als een rode loper werken voor de inbrekers. Brandgangen, en zeker de donkere varianten, worden door veel inbrekers gebruikt. In het donker kunnen zij immers snel en eenvoudig huizen betreden en wegkomen na een inbraak.

Subsidie verlichting achterpad – gemeente helpt bij buurtpreventie

Het verschilt per gemeente of zij haar bewoners helpen bij het beveiligen van hun huis en woonwijk. De één is proactief in het helpen en informeert de buurtbewoner over de vele mogelijkheden, de ander.. heeft iets meer aansporing nodig.

Zeker de moeite waard                   

Het is zeker de moeite waard om bij de gemeente navraag te doen. Een gemeente als Zwijndrecht is één van de vele perfecte voorbeelden waar een gemeente de inwoners ondersteunt. Zij begrijpen het belang van buurtpreventie en zien de gevaren van een slecht belichte woning en omgeving – inbrekers opereren nou eenmaal graag in het donker. De gemeente vergoedt om die reden 50% van de aanschafwaarde van de lamp.

Geen idee waar je moet beginnen met het aanvragen van subsidie of andere hulp van de gemeente? Yves, Tim en Olivier helpen je graag verder. Zij hebben geregeld contact met verschillende gemeentes en kunnen jou ongetwijfeld verder helpen bij het contacten van de juiste personen en het realiseren van hulp vanuit je eigen gemeente.

Een brandgang afsluiten

Een brandgang afsluiten is afhankelijk van vele factoren en mag niet zomaar gedaan worden. Zo zul je onder andere moeten controleren wat er in de notariële akten van de panden staat of er sprake is van recht van overpad of niet. Daarnaast speelt het bereiken van de openbare weg ook nog een grote rol. Wij adviseren bij de gemeente navraag te doen over het afsluiten van de brandgang voordat kosten en tijd een rol gaan spelen.

Let op: hou de brandgang vrij

Een brandgang moet je in alle gevallen vrijhouden. Dat betekent dat je geen fietsen, motoren, afvalbakken of andere objecten in de gang mag plaatsen die een obstakel kunnen vormen voor eventuele hulpdiensten.

 

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.