“Wij zijn hartstikke tevreden met onze buurt. En onze buren ook.” Niek en Hans wonen in De Moeren in Breda. Ze hielden een enquête in hun buurt en werden blij verrast door de uitkomsten. “De inwoners vinden De Moeren vooral een fijne wijk. Het is hier rustig, er zijn veel voorzieningen, we zitten vlakbij de uitvalswegen en het is prettig voor de kinderen. Ook kregen we een paar mooie suggesties ter verbetering van de buurt mee.”

Genoeg reden voor Niek en Hans om een vervolg te geven aan de enquête. “We organiseerden een brainstorm-avond. Hieruit volgde een hoop goede ideeën. Wel 30! We hebben ter plekke besloten om de top 5 daarvan als eerste samen op te pakken:.”

  1. Samen zonnepanelen aanschaffenburen
  2. Isolatie
  3. Parkeerbeleid
  4. Asbestsanering
  5. Betere groenvoorziening

“Mooie bijvangst was dat we door samen te werken elkaar ook meteen beter leerden kennen.”

“Het mooie was dat zich onmiddellijk al buurtgenoten meldden die een actieve bijdrage wilden leveren”

Meteen werden woorden omgezet in daden. “Het mooie was dat zich direct al buurtgenoten meldden die een actieve bijdrage wilden leveren. Hieruit vormden we kleine werkgroepjes die de ideeën verder uitwerkten,” legt Niek uit. “Zo kon iedereen aan de slag met iets waar hij of zij enthousiast over was. Een voortvarende start vol positieve energie,” vult Hans aan. “Het is fantastisch om te zien hoeveel werk we in korte tijd samen verzetten in de buurt!”

Het is fantastisch om te zien hoeveel werk we samen verzetten in de buurt!

Niek en Hans werden geholpen door Buurkracht, een maatschappelijk initiatief dat gelooft in de kracht die buren samen hebben, om mooie dingen voor de buurt te regelen. Lees meer over buurkracht.

Met de buurkracht-app kun je nu nog makkelijker samen met je buren dingen regelen. Download de app.