open

Blog: Yves - 2017 "de overstap"

14 februari 2017 in Blogs, Over Veiligebuurt - 0 reactie(s)

Mijn eerste blog: Hallo allemaal, ik ben Yves en hoewel we ongeveer 25.000 leden hebben met de Veiligebuurt app heb ik geen idee of iemand het interessant gaat vinden om mijn verhaal te horen ik noem het dan ook maar een experiment.

Als gebruiker van de Veiligebuurt app hoop ik dat jullie vooral betrokken zijn bij jullie eigen buurt want ik geloof er sterk in wanneer buren voor elkaar klaar staan dat de we de wereld echt een stukje beter kunnen maken, een stukje veiliger en wie weet ook een stukje leuker.

Ik schrijf dit blog omdat er misschien ook mensen zijn die het interessant vinden om te horen hoe deze organisatie in elkaar zit, wat wij doen en waarom. Eens per maand zal iemand van ons aan het woord komen en iets vertellen over wat we aan het doen zijn.

ik.jpg

2017: Jaar van de overstap

Dit jaar 2017 staat in het teken van onze overstap. We werken er namelijk heel hard aan om zo snel mogelijk fulltime te kunnen werken aan Veiligebuurt. We werken aan de overstap van een betaalde vaste baan naar fulltime zorg dragen voor ons eigen bedrijf en al onze trouwe gebruikers. Een flinke stap want niet alleen zijn we dan verantwoordelijk voor ons eigen inkomen (er zal toch elke maand brood op de plank moeten), we gaan ook de verantwoordelijkheid dragen voor de mensen die bij ons komen werken. Immers is hun inkomen nu ook afhankelijk van onze bedrijfsvoering. En ik heb er zin in! Mijn handen jeuken en ik kan niet wachten tot ik nog meer van mijn tijd en energie in Veiligebuurt kan steken.

Nu is het iets meer dan 2 jaar geleden dat wij buurtpreventie leerden kennen en het idee van Veiligebuurt hebben bedacht en in die afgelopen 2 jaar is het flink knokken geweest om van een concept op een A4’tje tot een werkend en gewaardeerd platform te komen. We zijn begonnen zonder één eurocent op zak te hebben en al het werk te moeten in doen in avonden, weekenden en verlofuren tijdens ons dienstverband bij energiebedrijf Essent. Ik noem Essent even specifiek omdat ik dankbaar ben voor de 11 jaar aan project en werkervaring die ik daar heb kunnen opdoen maar ook omdat de oprichters van Veiligebuurt elkaar daar hebben ontmoet. Zonder Essent was dit concept er niet geweest. Ik ga van dit blog nu geen Oscar speech maken ook al ben ik heel veel mensen dankbaar… we hebben de Oscar namelijk nog lang niet te pakken.

een veilige buurt begint bij jezelf

Onze doelen en ambities liggen hoog! Nederland moet veiliger worden! We hebben het trouwens helemaal niet slecht als het om inbraken en criminaliteit gaat. Volgens het Global Peace Index rapport 2016 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Global_Peace_Index) staan we al jaren in de top30 van veiligste landen ter wereld, super goed is dat! Dat wil niet zeggen dat we stil moeten gaan zitten. We merken namelijk dat al jaren rond de 36% van de Nederlanders zich “wel eens” of “regelmatig” onveilig voelt. (Bron: CBS)

Dat is dus wat mij energie geeft, hier wil ik iets aan bijdragen. En als het in Nederland lukt om dit te doen dan gaan we door naar andere landen, België, Duitsland, Engeland zo lang als het nodig is.

De afgelopen maand heeft dus vol in het teken gestaan van die overstap. We hebben hard gewerkt om financiering rond te krijgen voor onze plannen. Het ziet er nu naar uit dat dit gaat lukken en we de maanden, hopelijk weken, kunnen aftellen om fulltime aan de slag te gaan. Met onze eerste investeerder zijn we nu druk om het papierwerk rond te krijgen. Ondertussen hebben we nog diverse andere partijen waar we nauw contact mee hebben om mee te investeren of alvast voor een vervolginvestering. We kijken namelijk vooruit! Wat zijn onze plannen voor 2017, welke doelen stellen we onszelf en hoe gaan we die bereiken? Hoe staat het met de techniek? De app? We hebben alle feedback van de afgelopen maanden besproken en vormen nu een plan wat er verbeterd gaat worden aan de app en welke nieuwe features we gaan inbrengen. Dit betekent voor mij uren feedback lezen, Excel lijstjes maken met alle punten en argumenten opschrijven waarom een punt belangrijker is dan een ander punt. Vervolgens bespreken we dit met elkaar. Olivier, Tim en ik enkele uren bij elkaar in een vergaderhokje, Excel lijst geprojecteerd op de muur en schrijven en tekenen op de muur (ja wij mogen op de muur schrijven #whiteboardmuur)

whitboardmuur

Ondertussen draait de app lekker door en werk ik wekelijks aan onze communicatieplannen, het meten en rapporteren van allerlei zaken zodat we inzicht hebben in wat we doen, onderzoek doen in het veiligheidsonderwerp, creatieve functies bedenken voor de app, creatieve oplossingen bedenken voor problemen die we tegenkomen, ontwikkelen van partnerships (samen kunnen we immers meer dan alleen) en tegelijk ben ik ook af en toe de helpdesk voor als er vragen van gebruikers zijn, beheerders die flyers willen etc.etc.etc… je moet wel een manusje van alles zijn hoor, maar dat is ook juist zo leuk.

Het is druk, erg druk daarom ben ik ook zo blij als we die overstap kunnen maken, je zou bijna vergeten dat je naast het werk ook nog een leven hebt… waar doe ik het eigenlijk voor… zodat ook mijn vrouw en kind (2de zoontje op komst over een week of 4) en mijn familie en vrienden ook veilig kunnen wonen. Als de veiligheid het zo nu en dan even toe laat dan relax ik graag even met het gezinnetje, klussen in huis (babykamer is nu klaar) of plof op de bank voor een goede film of serie. Nu is de zondagavond aangebroken, dus log ik weer even uit.

 

Veilige week gewenst, tot de volgende keer.

Yves@Veiligebuurt.nl

 

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.