open

BLOG: TIM - Quartier Sûr

11 maart 2017 in Over Veiligebuurt, Blogs - 0 reactie(s)

Bij mij is ooit ingebroken. Ik kan me nog goed herinneren dat ik thuis kwam en de voordeur op een kier stond. Ik had de deur niet op slot gedaan, toen ik vertrok, maar gewoon dicht getrokken. Stom. De dieven zijn niet lang binnen geweest. Alleen de tv is weggehaald. Een nieuwe tv, want ik was net verhuisd van mijn oude studentenkamer naar een appartement en had een nieuwe inboedel aangeschaft. De dieven zijn gewoon met de flatscreen via de voordeur weg gelopen. De onderbuurvrouw had niets gehoord of gezien. De andere buren ken ik eigenlijk amper. Alhoewel de tv weg was, bleef de schrik. Maanden later zat mijn vriendin nog rechtop in bed als ze iets hoorde. Ik wist toen nog niks van het onderwerp buurtpreventie, achteraf vraag je je wel af wat je kunt doen om een inbraak te voorkomen.

Tim blog 2 300.jpg

Toen ik me als Innovatiemanager bij Essent ging verdiepen in inbraken en veiligheid, heb ik veel over deze onderwerpen gelezen en geleerd. Het viel me bijvoorbeeld op dat in Nederlands geen app bestond voor buren om elkaar te waarschuwen zonder dat je elkaars telefoonnummer had. Een gemis, vond ik. Daarnaast viel me op dat buurtbewoners zich veiliger voelen als ze contact met elkaar hebben. Na het in kaart brengen van deze verbeterpunten, heb ik mijn ideeën in praktijk gebracht en de Veiligebuurt app was geboren.

Mijn werk voor Veiligebuurt doe ik in mijn vrije tijd. Over een paar maanden wil ik me fulltime  op het bedrijf gaan richten. Mijn taak binnen Veiligebuurt is het werven van subsidies (inkomsten) bij bedrijven en overheidsinstanties en het creëren van “een beweging” (meer dan een clubje mensen). Zo werken we samen met de gemeente Rotterdam, met grote organisaties en publieke figuren die veel waarde hechten aan maatschappelijke betrokkenheid. Dankzij hun steun kunnen we de Veiligebuurt app blijven verbeteren en steeds meer functies toevoegen. Dit alles met als doel om de buurt nog veiliger te maken.

We richten ons met name op de Nederlandse buurten, maar momenteel ben ik de app ook in het buitenland aan het uitrollen. Hiervoor ben ik eind februari drie dagen naar Parijs gereisd om te praten met een aantal partners die geïnteresseerd zijn in de thema’s veiligheid en preventie. Alhoewel Parijs de stad van de liefde is, kennen de buurtbewoners elkaar ook niet altijd. Ook hier is behoefte aan veiligheid en een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen. Naast een mooie zakelijke gelegenheid is een reisje naar Parijs eveneens een fijne manier om je voorjaarsvakantie door te brengen. Samen met mijn vriendin hebben we er een stedentrip van gemaakt.   

Tim blog 1 800.jpg

Hoe de toekomst van ons bedrijf eruit zal zien en of de gesprekken vruchten gaan afwerpen, is nog onduidelijk. De naam van ons bedrijf zal er waarschijnlijk wel op vooruitgaan als we van start gaan in Frankrijk. Quartier sûr klinkt toch veel eleganter dan Veiligebuurt?

Tim

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.