open

App Tip" Gebruik de "Alert!" knop

9 maart 2017 in Veiligebuurt app tips - 0 reactie(s)

Alert!Alert discussie

Een Alert! is groepsdiscussie die je kunt starten wanneer het urgent is. Deze is herkenbaar aan de rode kleur en zal altijd bovenaan alle discussies staan. Kies voor een Alert! als het een acute spoedeisende situatie is (een verdacht persoon die NU door de buurt loopt valt hier wat ons betreft zeker tussen). Buurtpreventie werkt het beste als de leden direct het verschil zien tussen urgent en niet urgent. Andere urgente opties zijn:

 • Woning inbraak
 • Auto inbraak
 • Overval
 • Verdacht persoon
 • Brand
 • Overig (spoedeisend)

 

Start een nieuwe discussie (via de “+” knopje) als je iets wilt bespreken wat niet acuut is.

Op deze manier is het snel duidelijk voor iedereen wanneer de urgentie hoog is en er DIRECT actie van de buren gewenst is.

 

Iets meer toelichting.

Als je gebruik maakt van de Veiligebuurt app ben je altijd lid van 1 of meerdere groepen. Zo kom je momenteel standaard in 2 groepen terecht zodra je je registreert. Je komt in een “buurtgroep” en een “straatgroep”.

De buurtgroep betreft enkele postcode 6 (1234AB) gebieden bij elkaar zoals de gemeente de buurten heeft ingedeeld. De straatgroep betreft alle bewoners in dezelfde straat. Bij lange straten die teveel postcodes doorkruisen knippen we de groepen op zodat de omgeving altijd relevant is voor je.

Info knop

Open een groep en kijk bij de “i” knop om te zien waar het middelpunt van die buurt zich bevind op de kaart.

Naast deze 2 Veiligebuurt groepen kunnen gebruikers ook zelf groepen starten. Je geeft de groep een naam en kiest een locatie op de kaart om de groep vindbaar te maken.

Voor alle groepen geldt dat je binnen dezelfde groep meerdere gesprekken kunt starten met alle leden van de groep. Zo kun je verschillende gesprekken scheiden. Bijvoorbeeld een gesprek over verloren sleutels en een ander gesprek over de overlast in een donker straatje (om maar een voorbeeld te noemen). Door losse gesprekken te maken kunnen groepsleden, die het éne gesprek niet interessant vinden maar het andere gesprek wél, zelf kiezen of ze het gesprek willen volgen. Zo niet dan kan iedereen voor zichzelf de notificaties van een gesprek uit zetten.  Deze optie kun je terugvinden bij het “i” knopje in het betreffende gesprek.

plus knop

Je kunt een gesprek starten door naar de betreffende groep te gaan en op de “+” knop te drukken. Nu start je een gesprek wat alle leden van die groep ontvangen. Je kunt met je buren bepalen welke onderwerpen jullie wel of niet geschikt vinden in de Veiligebuurt app. We maken in ieder geval onderscheid tussen urgent en niet urgent. Een discussie starten via “+” is niet urgent. 

Een Alert! maak je dus wanneer het WEL urgent is. In het home scherm zie je onderin een rode knop “Alert!” staan. Druk op die knop en volg de stappen om een urgente discussie te starten in de groep van jouw keuze. Kies voor deze optie als er iets acuuts speelt zoals:

 • Woning inbraak
 • Auto inbraak
 • Overval
 • Verdacht persoon
 • Brand
 • Overig (spoedeisend)

Indien een je een gesprek wilt starten over een inbraak van gisteren dan is het niet meer urgent / spoedeisend.

 

Maak dus vooral losse discussies aan zodat gesprekken niet door elkaar lopen en alle leden kunnen kiezen welk gesprek ze willen volgen. Zo voorkomen we dat mensen afhaken omdat ze de inhoud van gesprekken niet interessant vinden. Hoe groter de groep is waar je lid van bent hoe sneller er leden zijn die iets niet relevant vinden. Zo veel mensen, zo veel wensen. Dus probeer het gescheiden te houden.

Zoals altijd... neem gerust contact met ons op als er vragen zijn. 
Deze Tip en meer zijn op onze nieuwspagina te vinden onder het filter "Tips"

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.