open

Alarm leveranciers steeds bewuster van buurtpreventie

26 februari 2017 in In de Media - 0 reactie(s)

Steeds meer bedrijven zetten zich in voor buurtpreventie. Zo zijn er bijvoorbeeld tal van vrijwilligers vanuit de politie, bijvoorbeeld wijkagenten en stadsmariniers die ook in hun vrije tijd aanspreekbaar zijn. Maar ook commerciële organisaties die het belang hiervan in zien. Zo heeft Veiligebuurt al een samenwerking met Woonveilig en komen er dit jaar nog meer partners bij. Kijk ook eens naar SmartAlarm die handige informatie over buurtpreventie op hun website heeft gezet.

Veiligebuurt werkt ondertussen ook aan het bouwen van een eigen kenniscentrum. Praktische informatie, tips, downloads en nog veel meer. Nog even geduld... tot die tijd lees maar eens verder bij SmartAlarm.

Buurtpreventieteams en -groepen zijn volgens SmartAlarm een bewezen manier om het aantal inbraken terug te dringen en de pakkans van criminelen te vergoten. De populariteit van buurtpreventieprojecten lijkt steeds harder te stijgen. Volgens de leverancier van alarmsystemen is de wil er vaak wel, maar kunnen burgers niet altijd een helder en inzichtelijk stappenplan vinden.

Het stappenplan voor het initiëren en uitvoeren van een buurtpreventieproject is te vinden op: https://www.smartalarm.nl/klantenservice/nieuws/buurtpreventieproject/

Kennisdossier anti-inbraak

Naast het stappenplan heeft SmartAlarm tevens praktische informatie gepubliceerd met betrekking tot digitale hulpmiddelen, anti-inbraaktips en inzichtelijkheid van inbraakmethoden. De bundeling van alle kennispagina's gaat gepaard onder het kennisdossier anti-inbraak en buurtpreventie.

Terug naar overzicht

Deel dit bericht en help Nederland veiliger worden

Deel Veiligebuurt.nl

en help Nederland veiliger worden

Deze website maakt gebruik van cookies.