Teken je buurt in google maps?

In het geval dat je een voorstel wilt doen om je buurtgrenzen aan te passen in de Veiligebuurt app, is het handig om een Google map te maken van het voorstel

Hoe maak je een Google map:

1. Meld je aan op je Gmail of Google account (als je geen Gmail of Google account hebt, kun je er gratis 1 aanmaken.)

2. Bezoek: https://www.google.nl/maps/d/

3. Druk op de knop “Create a new map”

create map

4. Zoek voor jouw stad of dorp en sleep de kaart totdat je je buurt ziet. Met de + en – kun je inzoomen en uitzoomen op de kaart

5. Onderaan de zoekbalk zie je 7 knoppen. Selecteer “Draw a line” (deze knop ziet er uit als een gebroken lijn met punten). Selecteer vervolgens “Add a line or shape.” van het dropdown menu.

draw line shape

add line

6. Teken de buurtgrens door op de kaart te klikken. Elke klik maakt een nieuw punt in de lijn. Zodra je klaar bent klik dan als laatste op het punt waarmee je gestart bent.

teken

7. Een popup venster zal verschijnen. Vul de naam van je buurt in en sla de kaart op door op “Save” te drukken.

google my maps buurtnaam

8. Klik op de  “Share” knop linksboven om de kaart met ons te delen.

share

9. In het popup venster dat nu verschijnt kun je de buurtnaam en een omschrijving toevoegen en vervolgens op OK klikken.

10. Er verschijnt vervolgens nog een popup. Klik rechtsonder op de blauwe link “Change…” naast “Private – Only you can access.”

change public

11. Selecteer “Public on the web,” en klik hierna op “Save.”

public

12. Hierna ga je terug naar het “Sharing settings” venster. Kopieer de link bovenaan en plak deze in je reactie naar Veiligebuurt. Via deze link kunnen wij de kaart online bekijken.

link