Veiligheidsnieuws uit jouw buurt

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt in jouw buurt op het gebied van veiligheid. Hierdoor ben je alert en kun je preventiemaatregelen treffen. Ook kun je zo helpen in de opsporing van vermisten en gezochten.

Om jou op de hoogte te houden, stellen we het veiligheidsnieuws op de nieuwspagina samen uit diverse bronnen.

Bronnen voor veiligheidsnieuws uit jouw buurt

100%

veiligheidsnieuws

De bronnen die we gebruiken om in jouw buurt relevant veiligheidsnieuws te tonen zijn (tussen haakjes staat het verspreidingsgebied):

  1. AMBER Alert NL (landelijk)
  2. P2000 (Politie+Brandweer) (postcode4)
  3. Burgernet (gemeente)
  4. Politienieuws (gemeente)
  5. Politie-inbraakmeldingen (postcode4)

Ook plaatsen we als Veiligebuurt veiligheidsnieuws in het overzicht.

Nieuws lokaal en over veiligheid
Nieuws notificaties

Notificatie-instellingen

Je kunt per bron instellen of je er notificaties van wil ontvangen door de schuifjes op aan of uit te zetten. P2000 staat standaard uit, mocht je hier dus een notificatie van willen, zet hem dan aan. Alle bronnen (ongeacht de notificatie-instellingen) worden wel getoond in het nieuwsoverzicht.

Kijk hier voor meer informatie.

Nieuws voorbeelden

Van verschillende bronnen

Hieronder staan een aantal voorbeelden van nieuws op de nieuwspagina.

Politie Woning Inbraak Nieuws Veiligebuurt

Woninginbraak gemeld door de politie

Deze nieuwsberichten komen van politie.nl en worden getoond als in jouw buurt in de afgelopen tijd ingebroken is. Pogingen tot inbraak worden ook gemeld.

Op deze manier ben je alert en kun je voorzorgsmaatregelen nemen of beveiligingsmateriaal aanschaffen om inbraak bij jouw huis te voorkomen.

Standaard staan notificaties op deze berichten aan.

P2000 Nieuws Veiligebuurt

P2000 (Politie en Brandweer)

Deze berichten komen van het P2000 systeem en worden getoond als er door politie en brandweer gecommuniceerd wordt met dit systeem.

Zo kun je bij brand in de buurt deuren en ramen sluiten en weet je bijvoorbeeld waarom er een politiehelikopter boven de buurt cirkelt.

Standaard staan notificaties op deze berichten uit.

Burgernet Nieuws Veiligebuurt

Burgernet melding in jouw gemeente

Burgernet-meldingen omvatten lokale opsporingsberichten. Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld: Diefstal en inbraak, doorrijden na aanrijding, beroving en vermiste personen.

Hierdoor kunnen vermiste personen of gevluchte criminelen snel gevonden worden. Een alerte gemeente kan goed en snel tips doorgeven aan de hulpdiensten.

Standaard staan notificaties op deze berichten aan.

Politie Nieuws Veiligebuurt

Politienieuws

Deze nieuwsberichten komen van politie.nl en worden op gemeenteniveau geplaatst. Grote arrestaties van de politie in jouw gemeente of bijvoorbeeld opsporing verzocht berichten worden getoond.

Op deze manier kan de politie ons laten weten wanneer bijvoorbeeld een inbrekers-bende opgerold is of wanneer men tips nodig heeft in een lopende zaak. Zo kunnen we de politie helpen met criminelen uit onze buurten te houden.

Standaard staan notificaties op deze berichten aan.