Beheren buurtgroep

Veiligebuurt helpt beheerders in het opzetten van een buurtpreventie groep in hun buurt door deelnemers automatisch te plaatsen in hun straatgroep en in hun buurtgroep. De buurtgroep is gebaseerd op de CBS-buurtindeling. Door in de buurtgroep op het informatie-icoontje en vervolgens op het kaart-icoontje te tikken, krijg je de groepskaart te zien. Dit is de de omlijnde buurt volgens de buurt-indeling van het CBS. Alle nieuwe deelnemers die registreren met een postcode in dit gebied zullen automatisch geplaatst worden in deze groep.

automatische indeling in de juiste buurt en straat

Aanmelden als beheerder

Na het aanmelden als beheerder van deze buurtgroepen zie je de laatste nieuwe leden van de groep. Zo zie je snel en gemakkelijk hoe goed de app verspreid is in de buurt. Ook kun je deelnemers uit de groep verwijderen en kun je één-op-één chats starten.

Zelf buurtgroep tekenen

Mochten de standaard CBS-indelingen niet helemaal aansluiten op je wensen als beheerder dan is het mogelijk om je eigen buurten te tekenen. Het is dan ook mogelijk om mensen in dit getekende gebied automatisch te plaatsen op basis van jouw tekening.

Minder gedoe met aan- en afmeldingen

Door de automatische plaatsing hoeven deelnemers dus niet eerst op zoek te gaan naar de beheerder. Ook hoeven beheerders geen administratie bij te houden van deelnemers. En bijvoorbeeld elke keer weer een nummer toe te voegen of te verwijderen. Je ziet vaak bij WhatsApp groepen dat dit in grote groepen bijna een dagtaak wordt.

Met Veiligebuurt proberen we het voor beheerders zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat zij zich kunnen concentreren op het werven van nieuwe deelnemers. Hoe meer ogen en oren in de buurt, hoe meer we zien en horen.

Groepsoverzicht getekende buurt

Welkomstboodschap en instructie

Beheerders van groepen kunnen dit aanpassen

Na automatische plaatsing in buurtgroepen zien deelnemers een standaard welkomstboodschap in de groepspagina. Als beheerder kun je deze tekst naar gelieven aanpassen. Ook kun je bijvoorbeeld een korte instructie over gedragsregels binnen de groep laten zien. Zo zien deelnemers meteen wat er verwacht wordt. Vaak is het handig om dit welkomstbericht vast te pinnen, zodat het bovenaan de lijst blijft staan.