In de Veiligebuurt app is het voor deelnemers mogelijk om zichzelf aan publieke groepen toe te voegen. Ook is het mogelijk om zelf groepen te verlaten. Dit zorgt ervoor de aan- en afmeldingen een stuk gemakkelijker gaan voor beheerders. Zijn er deelnemers die niet thuis horen in een groep, dan kun je dezen verwijderen uit een groep waarvan je beheerder bent. Het is dan wel mogelijk voor deze verwijderden om zichzelf opnieuw toe te voegen aan een groep. Is er sprake van ongepast gedrag, dan kun je dit melden in de app aan Veiligebuurt. Wij kunnen dan beoordelen of het account van deze persoon permanent geblokkeerd moet worden.

Besloten groep

Mocht het toch wenselijk zijn om een controle te hebben op wie er aan een groep mag deelnemen, dan is het mogelijk om een besloten groep te starten of een bestaande groep besloten te maken.

Deelnemer verwijderen

Als beheerder heb je in de Veiligebuurt app veel controle zonder dat het je veel werk oplevert. Wil je naast het verwijderen van deelnemers weten wat er nog meer mogelijk is in de app? Dan kun je hier kijken voor een overzicht.