Wat is “flipperen”?

Flipperen is één van de meest voorkomende inbraakmethoden in Nederland. Door een simpel stuk plastic tussen je deur en het kozijn te schuiven, kunnen inbrekers je deur binnen enkele seconden openen. Dit harde plastic kan bijvoorbeeld een pasje zijn of een stuk van een frisdrankfles. De inbrekers laten hierbij geen enkel spoor van braak achter.

Dekt je verzekering wel?

Als er geen inbraaksporen zijn, dan wordt niet altijd alles vergoed door je inboedel-verzekeraar. Het is dan ook belangrijk om flipperen te voorkomen. Mocht het toch gebeuren? Dan helpt een goede inboedelverzekering uiteraard ook.

Hoe voorkom je inbraak via deze methode?

Draai de deur op het nachtslot. Het is dan niet mogelijk te flipperen omdat de dagschoot niet teruggeduwd kan worden. Dit is de meest effectieve oplossing tegen flipperen. Echter om uiteenlopende redenen gebruiken mensen niet altijd het nachtslot. Denk aan gemak en brandveiligheid.

Deuren niet op het nachtslot?

Vaak is de voor- of achterdeur de mogelijkheid om snel je huis uit te komen bij brand. In Nederland vinden helaas veel woninginbraken plaats. Voor veel mensen een reden om ’s nachts de deur van binnenuit op slot te draaien en de ‘knip’ op de deur te doen. De sleutel van de deur verdwijnt in een tas of jas of een la van de kast. Stel je nu eens voor dat je huis vol met rook staat, kun je de sleutelbos vinden? Natuurlijk kun je de deur op slot draaien, maar zorg er dan voor dat de sleutel van dit slot (niet de gehele bos) aan een haakje op slot hoogte naast de deur hangt.

Voordeurbeveiliger

Een andere oplossing is de gepatenteerde Voordeurbeveiliger. Dit zorgt er ook voor dat flipperen geen effect meer heeft. Deze oplossing is makkelijk te installeren en ontsiert je deur niet.

  • 100% gegarandeerde beveiliging tegen flipperen
  • Super eenvoudige montage
  • Onzichtbaar bij gesloten deur (ontsiert niet)
  • Voorzien van SKG Keurmerk & Politiekeurmerk Veilig Wonen

18,95Verder lezen

Onderzoek in de Veiligebuurt app naar flipperen

Er zijn gelukkig al veel mensen die iets tegen het flipperen hebben gedaan, maar ook veel mensen die het niet weten of nog geen bescherming hebben aangebracht.

In februari 2018 hebben we aan een aantal Veiligebuurt gebruikers de volgende vraag gesteld: Is jouw huis Flipper-veilig? Na 7000 reacties was het resultaat zoals te zien in onderstaande grafiek.

Is jouw huis flipper-veilig?

  • Ja
  • Nee
  • Weet ik niet