Met deze methode, ook wel kerntrekken genoemd, kan een inbreker heel snel bij je binnen zijn.

Hoe gebeurt het?

Door het beschermplaatje te verwijderen, een schroef in de cilinder te draaien en vervolgens met gereedschap de cilinder eruit te trekken opent de inbreker vliegensvlug je deur.

Hoe voorkom je het?

Goed deurbeslag

Gebruik sloten met SKG 3 sterren cilindertrekbeveiliging of een cilinder met SKG 3 sterren. Bij een erkend PKVW-bedrijf kunt u terecht voor het aanbrengen van het juiste hang- en sluit­werk, maar ook voor advies, controle en preventietips. Kijk hier voor goede beveiliging tegen cilinder trekken.

Goede verlichting

Ook het gebruik van goede verlichting zowel binnen als buiten met eventueel tijdschakelaars kan helpen bij het voorkomen van inbraken. Kijk hier voor tijdschakelaars.

Oplettendheid en daadkracht

Om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen is het belangrijk dat je oplettend bent. Bel altijd 112 als je in je buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het onbelangrijk. Let op personen die niet in jouw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen. Maak een melding in de Veiligebuurt app, zodat je buurtgenoten op de hoogte zijn en ook kunnen uitkijken naar verdachte types.