Cilinder afbreken

Dit wordt ook wel de “Bulgaarse methode” genoemd. Om in te breken wordt het cilinderslot afgebroken. Dit gebeurt bij sloten waarvan de deurplaat met een schroevendraaier eenvoudig kan worden afgedraaid. Vervolgens kan men de cilinder afbreken doordat deze uitsteekt.

Zo duurt het ongeveer een minuut om binnen te komen. Naast de pijn van een inbraak, geeft deze methode ook veel schade aan de deur. Lees in dit artikel welke maatregelen je kan nemen om dit te voorkomen en waar de naam “Bulgaarse” methode vandaan komt. Ten slotte staan er nog wat video’s en nieuwsberichten over deze methode in het artikel.

cilinder afbreken

Het (slechte) deurbeslag wordt weggebogen

cilinder afbreken

cilinder afbreken

Wat kunt u tegen de Bulgaarse methode doen?

Ten eerste kun je een verzonken cilinderslot aanschaffen. Ten tweede koop je goed deurbeslag. Hiermee voorkom je dat het cilinder afbreken lukt. Hierdoor zullen inbrekers huizen liever overslaan.

Ten derde kunnen andere vormen van beveiliging ook helpen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een deurbel-camera of een slim alarmsysteem, omdat dit veel dieven afschrikt. Ten slotte is oplettendheid van jezelf en van buren een belangrijke factor. Meld daarom verdachte personen direct aan de politie en in de app.

Waarom heet het de Bulgaarse methode?

In het verleden waren er regelmatig Oost-Europese bendes actief in Nederland. Zomers kwamen deze bendes (waaronder Bulgaarse bendes) met hele teams van “professionals” met grof gereedschap Nederlandse wijken plunderen. Zij gebruikten veelal de Bulgaarse methode en die is blijven hangen in de volksmond.

Hieronder staan nog wat nieuwsberichten over de Bulgaarse methode en wat video’s. Heb je nog vragen of aanvullingen over deze inbraakmethode? Reageer dan onderaan dit artikel. Voor meer inbraakmethodes, kun je hier kijken.