02-01-2018, 12:00 | Lezersnieuws | Iddo Andeweg

Epe stapt over van de whatsapp groepen naar de gratis buurtpreventie app “Veilige Buurt”.

Iddo Andeweg, de initiatiefnemer van de whatsappgroepen, stapt over vanwege het verkeerde gebruik van de whatsapp groepen. Regelmatig werden er berichten geplaatst die niet thuishoren op een preventie app. Dit irriteerde ook de andere deelnemers. Dit is een bekend probleem van de whatsapp groepen.

Nadat de app gedownload is, moet men het e-mailadres en de eigen postcode invullen. Deze zijn niet te zien voor andere gebruikers van de app. De privacy is gewaarborgd. Wanneer men een bericht stuurt, komt alleen de zelf gekozen schermnaam in beeld.”

Als men is aangemeld, wordt men al automatisch in een groep gezet. Maar men kan zichzelf ook toevoegen aan een andere groep.

De onderstaande groepen zijn beschikbaar:

Gebieden Epe: Epe , Burgerenk, Hoge Weerd, Hoge Land, Epe Centrum, Slath,Vegtelarij-Haverkamp, Klaarbeek, Hammershoek-De Meent, Epe Zuid, Zuuk, Dellen, Wissel, Tongeren, Vemde (Epe)

Oene, Boshoek Oene, Grote Weteringdijk Oene

Emst

Gebieden Vaassen: Vaassen Centrum, Vaassen West, Oosterhof, Eekterveld, Vaassen Zuid, Vaassen oost, Vulcanus, Vogelbuurt, Berkenoord 1, Berkenoord 2, Vaassen Noord, Heggerenk, Transvaalbuurt, Oranjebuurt.

De app Veilige Buurt is te vinden in de Google Play Store en in de App Store.

Meer info op www.veiligepe.nl en www.facebook.com/veiligepe

Ook voor Heerde en Wapenveld zijn er onderstaande groepen reeds beschikbaar:

Heerde, Horsthoek, Markluiden, Bakhuisbos, Zuppeld, Heerde Centrum, Kolthoorn, Hoornerveen, 
Hoorn, Wolbert en Wapenveld

Bron: http://veluweland.nl/deel-je-nieuws-artikel/een-veilig-epe-met-buurtpreventie-app-veilige-buurt-326860