Stappenplan

Wacht niet langer, help je buurt met goede buurtpreventie door onderstaand stappenplan te doorlopen.

Stap 1: Download de Veiligebuurt app en meld je aan

Download de app en meld je aan. Voltooi je registratie en je wordt automatisch geplaatst.

Buurtpreventie en lokaal nieuws
Buurtpreventie en lokaal nieuws

Stap 2: Open de groep en bekijk het aantal deelnemers

Bekijk of er al voldoende mensen meedoen in jouw buurt. Promoot de Veiligebuurt app in jouw buurt, zodat genoeg mensen meedoen. We zien dat de app goed werkt als het aantal deelnemers minimaal 10% van je straat en/of buurt is.

Stap 3: Nodig digitaal buurtgenoten uit

Ken je al wat mensen in de buurt en kun je ze via je smartphone bereiken? Nodig ze dan direct uit door op de knop “deel deze app” te tikken en stuur ze de download-link door.

Het is via deze knop ook mogelijk om de link in je bestaande WhatsApp-groep, Facebookgroep of E-maillijst te sturen. Zo bereik je meteen veel mensen.

Stap 4: Nodig ouderwets buurtgenoten uit

Spreek je buurtgenoten op straat? Vertel dan over de Veiligebuurt app en dat alle buurtgenoten gratis mee kunnen doen. Zeg dat ze op “veiligebuurt” moeten zoeken in de App Store en Play Store. Vraag ze ook of ze de app zelf ook verder willen delen.

Stap 5: Print of schrijf korte briefjes en doe ze in de bus

Print of schrijf korte briefjes en werp ze in de bus bij buurtgenoten. Vraag of ze de gratis Veiligebuurt app willen downloaden en zich te registreren zodat ze mee kunnen doen met buurtpreventie in de buurt.

Wat goed werkt is je naam en adres te vermelden zodat ze weten van wie het komt. Als ze eventueel nog vragen hebben dan kunnen ze je gemakkelijk bereiken.

Stappenplan helemaal doorlopen?

Dan moet het goed komen in je buurt. Misschien vind je het ook wel leuk om beheerder te worden van een buurtgroep of wil je de Veiligebuurt promoten in de buurt van je familie. Houd de buurtgroep in de gaten en je ziet als het goed is het aantal deelnemers groeien.

Heb jij nog tips om je buurt aan te sluiten bij Veiligebuurt of heb je nog vragen? Laat het weten in de comments.