Het doel van Veiligebuurt is buren helpen veiliger te worden of veilig te blijven. Dit doen we door iedereen op de hoogte te houden van lokaal veiligheid gerelateerd nieuws. Maar veel belangrijker nog zijn de meldingen die je van je buren ontvangt. Het is zo belangrijk om als buurt contact met elkaar te hebben. Dit hoeft niet te gaan om sociale contacten,  dat bepaalt ieder voor zich. Wel is het handig als het contact goed is rondom functionele, rationele zaken zoals de veiligheid in de buurt.

Via notificaties op je telefoon ontvang je meldingen die buren kunnen aanmaken.  Elke melding is als losse “chat” terug te vinden in de betreffende groep. Meldingen maak je per type zoals “Inbraak” of “Brand” en er is de mogelijkheid voor een “overige” type waarbij je zelf het onderwerp van de chat bepaalt.

In elke melding kun je dan reacties plaatsen, locatie of foto delen en kiezen of je die melding verder wilt volgen of niet. Kies je voor “ontvolgen” dan schakel je de notificaties voor die specifieke melding uit.

type meldingen
melding lezen en volgen