Om ervoor te zorgen dat je enkel op de hoogte gebracht wordt middels een push notificatie voor de thema’s die jij belangrijk vind is het mogelijk enkele notificatie instellingen te wijzigen. Je ontvangt een notificatie wanneer er een nieuwe urgente melding wordt gemaakt van bijvoorbeeld een woninginbraak of een brand. Daarna ontvang je ook een notificatie van elke reactie op die melding. Je kunt ofwel per specifieke melding aangeven dat je die wilt “volgen” of “ontvolgen”. Ook kun je een heel type zoals “brand” of “vermist huisdier” uitschakelen. Naast de buurtmeldingen kun je dit ook op de nieuwspagina voor politie, burgernet meldingen of andere.

Hoe andere functies in de Veiligebuurt app werken lees je op de app pagina.

Druk op het“belletje” rechtsboven bij het groepen en/of nieuwsscherm.

Hierna kan je per type melding (Nieuws, buurt Meldingen) aangeven welke je wel of niet wenst te ontvangen (notificaties)

veiligebuurt groep toevoegen
notificaties 1

Je kunt het ook per melding uitzetten vanuit een groep, of in de melding zelf. Vanuit de groep druk je op het “v” tekentje bij de melding die je wilt “ontvolgen” je zie dan een klein menu.

In een melding zit een blauwe knop. “Ontvolgen” doe je door op die knop te tikken.

notificaties 3
notificaties 2

Vanuit het tabblad “meer” en dan “instellingen” kan je alle notificaties in de app aanpassen.

De optie stil zetten tussen tijdstippen is bijvoorbeeld interessant als je tijdens kantooruren niet gestoord wilt worden of bijvoorbeeld in de nacht. Het kan lastig zijn dit goed in te stellen. Controleer goed dat je de gewenste Start tijd en Eind tijd juist invult.

notificaties 4