Waarom een melding maken aan je buurtgenoten?

Samen zie je en hoor je meer. 

Door een melding te maken in je buurtgroep zijn je buren meteen alert als er bijvoorbeeld is ingebroken. Zo kunnen zij meteen preventiemaatregelen treffen om de terugkerende inbreker te stuiten. Ook kunnen je buren reageren met tips en andere nuttige informatie (misschien hebben ze de dader zelfs gespot). Dit kan helpen in de opsporing van de daders. Signaleer je verdachte personen? Bel eerst 112, en meld het op de app. Je buurtgenoten kunnen dan direct helpen in een noodsituatie. Dus waarom een melding aan je buren maken?

  1. Buurtgenoten alert maken op onveilige zaken
  2. Direct hulp in schakelen van je buren

Om de Veiligebuurt-app overzichtelijk te houden voor de buurtbewoners, dient elke melding en onderwerp apart gemaakt te worden. Dit zorgt ervoor dat meldingen niet door elkaar lopen, alsook dat bewoners zelf kunnen aangeven welke melding ze wel of niet willen volgen (zie Notificaties instellen). Dit zorgt ervoor dat iedereen de Veiligebuurt-app kan gebruiken zonder “onnodige” berichten.

Melding maken

Een melding wordt aangemaakt via “Melding” in de app. Je kiest hierna het type melding (bijvoorbeeld Woning Inbraak), de relevante informatie en vervolgens plaats je het in één van je groepen. Staat hetgeen je wilt melden niet tussen de types, kies dan “Overig”. Hierbij kun je zelf een onderwerp invullen.

Wil je meer uit de handleiding lezen kijk dan verder op de pagina over de Veiligebuurt app.

Tik in het Startscherm op “Melding” en kies een (urgente) melding.

Bel uiteraard eerst de hulpdiensten, ga hierna verder met melden.

melding maken 1
melding maken 2

Geef de locatie op en vervolg met de andere stappen.

Pas als laatste kies je de groep die ge-alarmeerd moet worden en plaats je de melding.

Je wordt direct doorgestuurd naar de melding, waar er eventueel gediscussieerd kan worden over deze melding. Afhankelijk van je internetverbinding op mobiel kan dit enkele seconden duren.

melding maken 3
melding maken 4